Mărtișoare dulci, un cadou delicios pe care-l poți oferi în Martie. Cum poți să le prepari acasă

Mărtișoare dulci

Mărtișoare dulci, un cadou delicios, dar și ingenios, pe care-l poți oferi persoanelor dragi în Martie. Dacă vrei să oferi un dar diferit de 8 Martie, îți venim în ajutor cu o idee genială – mărtișoare dulci, pe care le poți pune lângă buchetul de flori sau ce ți-ai propus să dăruiești. Află cum poți să prepari acasă acest cadou delicios!

Mărtișoare dulci

 Mărtișoare dulci. Rețetă.

“250 g zahăr

100 ml apă

100 g unt

1 ou

1 praf de sare

1 linguriță de scorțișoară

Mărtișoare dulci

Mărtișoare dulci1 linguriță de ghimbir

1/4 linguriță nucșoară

1 linguriță bicarbonat

400-450 g făină

Zahărul se pune la caramelizat într-o cratiță, când are culoarea arămie se toarnă puțin câte puțin 100 ml apa fierbinte.  Se adaugă untul și când se topește se adaugă condimentele. Se oprește focul și se lasă la răcorit.

Când s-a răcorit se adaugă oul și se amestecă energic, apoi se încorporeză făina și se face un aluat moale. Se învelește în folie și se dă la frigider peste noapte.

Intimdem aluatul pe o foaie de copt și decupăm după preferință!

Mărtișoare dulci

Mărtișoare dulciMărtișoare dulciGlazură de zahăr!

200 g zahăr pudră

1 albuș ou

Câteva picături zeamă de lămâie.

Se amestecă toate cu mixerul.  Reglăm densitatea glazurii cu picături de zeamă de lămâie”, spune Ștefana Vasilache pentru doinitaoancea.ro.

 

 

Foto: Facebook Stefana Bakes

 

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: