5 pași simpli în pregătirea tenului pentru primăvară

pregătirea-tenului-pentru-primăvară

Pentru că ne aflăm în ultima săptămână, calendaristică, a acestei ierni și simțim nevoia să ne îngrijim mai mult, îți dezvăluim 5 pași simpli în pregătirea tenului pentru primăvară.

Pregătirea tenului pentru primăvară

1. Exfoliere, curățare în profunzime

Scrabul este unul dintre aliații noștri importanți în obținerea unui ten curat și perfect pregătit pentru hidratare. Dacă tenul tău este uscat, folosește un scrub cremos, o dată pe săptămână.

Tenului normal îi este indicat scrub-ul cu uleiuri în compoziția sa. Îl poți aplica de două ori pe săptămână. Dacă tenul tău este gras sau acneic, specialiștii recomandă exfolierea din două în două zile, cu produse pe bază de acid acetilisalicilic.

2. Hidratează și masează

Presupunem că demachierea și tonifierea fac parte deja din ritualul tău zilnic de îngrijire al pielii. În aceste condiții, cu siguranță ai grijă să te hidratezi corespunzător. Pielea se regenerează peste noapte și de aceea este bine venit să o hidratăm intens.

Aplică pe față, gât și decolteu, crema potrivită tipului tău de ten și maseaz-o până va intra în piele. Caută pe internet tutoriale cu mișcările simple de masaj facial (circulare, ciupituri și tapotări) și joacă-te cu degetele pe față, până când crema va fi absorbită.

3. Protejează tenul peste zi

Chiar dacă soarele se lasă încă așteptat, nu te culca pe o ureche și continuă să folosești factor de protecție solară (SPF). Cremele cu SPF îți vor proteja tenul de razele UV, care deși nu se văd, există! După ce se va desprimăvăra, treci pe un fractor de protecție 30, ușor mai ridicat față de cel folosit iarna.

4. Antioxidanții

Sperăm că ai auzit și că folosești deja Vitamina C sau serumuri care să conțină această vitamină considerată minune pentru piele. Vitamina C este cel mai puternic antioxidant, care oferă luminozitate tenului și acea strălucire naturală, sănătoasă.

5. Tratament cosmetic sau îngrijire la tine acasă

Dacă nu ți-ai reluat obiceiul de a merge la cosmetică, cel puțin o dată pe lună, ar fi bine să-ți îngrijești tenul, acasă. Alege-ți la început de săptămână o zi, câteva ore, în care să te ocupi de tine, de tenul și părul tău.

Orele tale de frumusețe vor deveni răsfățul tău mult așteptat, benefic pielii și stării tale interioare. În ziua respectivă, repetă întregul ritual de curățare al feței, gâtului și decolteului, urmat de o baie de aburi.

În funcție de tipul tău de ten, prepară-ți o infuzie de ceai (de mentă, pentru ten gras/acneic sau de mușețel, pentru ten sensibil/normal). Când ceaiul s-a infuzat și aburii au devenit suportabili, pune capul deasupra vasului și acoperă-l cu un prosop.

Aburii vor deschide porii, într-un mod delicat, iar infuzia va hidrata și curăța tenul. La final, îți poți prepara o mască hrănitoare, pentru ten normal/uscat sau astringentă, pentru ten gras/acneic.

Măști preparate acasă

Găsești chiar aici câteva sugestii de măști, pe ca re le poți prepara acasă, din ingredientele pe care le ai la îndemână.
Sperăm că cei 5 pași simpli în pregătirea tenului pentru primăvară ți-au fost de ajutor!

Related Posts

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: