Dorin Negrău a dus broderiile de la Tismana, pe podium la New York! Designerul, pentru a două oară cu o colecție online la New York Fashion Week!

Dorin Negrău New York

Dorin Negrău a dus broderiile de la Tismana, pe podium la New York! Designerul, pentru a două oară cu o colecție online la New York Fashion Week!

Negrău este singurul designer internațional de origine română care a fost prezent joi seară, pentru a doua oară, cu o colecție online, DNFW21, în plină pandemie la New York Fashion Week. Negrău se bucură de succes de fiecare dată cu creațiile sale în America, fiind prezent la New York Fashion Week, din anul 2014, în fiecare sezon. În preajma aniversării celor 145 de ani de la nașterea lui #ConstantinBrancusi se lansează colecția FW 21 în care #DorinNegrau readuce în atenție limbajul străvechi al broderiilor manuale din satul natal al marelui sculptor Constantin Brâncuși, direct la New York.

Dorin Negrău New York

Dorin Negrău, a două oară cu o colecție online la New York Fashion Week

Dorin Negrău New YorkDorin Negrău New York
Colecțiile Dorin Negrău integrează broderii tradiționale realizate manual de meșteri tradiționali direct pe materiale naturale, din materii prime ecologice biodegradabile, țesute de aceștia. Astfel, Dorin Negrău readuce la viață cultura artei etno tradiționale și a meșteșugurilor antice din România și le reintegrează în actualitatea contemporană.

Designerul român apreciat de americani organizează și tabere de vară în care noile generații de tineri învață aceste meșteșuguri străvechi de țesut materiale și brodând manual materiale ecologice naturale în centrele tradiționale conectate la viața simplă, integrate în natura satelor românești.

Pentru FW21, Dorin Negrau aduce în atenția iubitorilor modei și a tradițiilor, limbajul străvechi al broderiilor manuale din satul natal al marelui sculptor Constantin Brâncuși direct la New York, fiind pe urmele lui Brâncuși, la muzeul de artă contemporană MOMA, din New York.

 

Dorin Negrău New York

Dorin Negrău New York

Dorin Negrău New YorkSunt bucuros că am reușit să duc la New York Fashion Week o nouă colecție feminină diafană, romantică, inspirată din motivele tradiționale bărbătești de pe sacoul schileresc din zona Tismana. Și anul acesta, FDLA, Federația Designerilor din America Latină, m-au invitat să fiu alături de ei la NYFW. Am fost singurul designer român prezent pentru a doua oară la NYFW cu o colecție DNFW21 online, în formă digitală, în plină pandemie“, spune el.

Colecția online a designerului Dorin Negrău prezentată aseară la New York Fashion Week, se poate urmări aici:

https://www.youtube.com/watch?v=3UlAP4DXCzg

 

 

Comments (1)

Diana

Mulțumesc pentru acest articol. Talent și inspirație!

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: