Cum refacem tenul după luni de purtat mască. Cu ce probleme se confruntă majoritatea și ce soluții punctuale există!

cum refacem tenul

Cum refacem tenul după luni de purtat mască. Cu ce probleme se confruntă majoritatea și ce soluții punctuale există? Masca de protecție este benefică pentru a ne ține departe de pericolul infectării cu noul coronavirus, dar, în același timp, are și un dezavantaj: ne poate afecta aspectul și sănătatea tenului, în special dacă avem o piele sensibilă. Putem avea tenul iritat, mai uscat sau, dimpotrivă, îngrășat, cu tendință acneică. Pielea este mai ternă, și-a pierdut din strălucirea de altădată, iar ridurile pot deveni mai proeminente.

Cum refacem tenul după luni de purtat mască

Cum refacem tenul? Cu ce probleme se confruntă majoritatea de la purtarea maștii?

Februarie reprezintă an de an luna în care este indicat să apelăm la un plan personalizat de tratamente, astfel încât bucuria sosirii primăverii să se regăsească din plin și pe tenul nostru.

Andreea Suciu, specialist estetică, ne dezvăluie principalele efecte nedorite pe care le putem avea, în special acum, la finalul iernii, după luni de purtat masca zi de zi.

Purtarea zilnică a măștii de protecție are o mulțime de efecte neplăcute asupra aspectului și sănătății pielii. Ea favorizează apariția unor probleme precum acnee, prurit facial, exantem, iritații, erupții, urticarie de contact, dermatită de contact acută.

Principala cauză o reprezintă umiditatea și căldura care se creează sub mască, cauze ce de altfel pot și modifica pH-ul pielii, făcând-o mai predispusă la iritații. Sub mască se acumulează transpirație și sebuum. Astfel se poate explica apariția inflamației. În plus, persoanele cu un ten acneic observă în această perioadă o accentuare a acestei afecțiuni.

Persoanele cu un ten uscat pot experimenta o uscare și mai gravă a pielii, până la apariția de fisuri. Totodată, intervine predispoziția spre apariția ridurilor și accentuarea celor deja existente, mai ales în zona gurii.

Hydrafacial, Intraceuticals și Mezoterapie, tratamente pentru refacerea tenului

Pentru a încerca să minimizăm cât mai mult efectele nedorite ale purtării măștii asupra tenului, este extrem de important să avem o rutină corectă de curățare și îngrijire a acestuia. În special în această perioadă, destul de aproape de venirea primăverii. Recomand o cură intensivă de reîmprospătare profesională a tenului, ce include un mix de proceduri precum Hydrafacial, Intraceuticals și Mezoterapie. 

Tenul necesită oricum o atenție mai sporită la fiecare schimbare de sezon. Asta deoarece temperaturile se schimbă, iar tenul trebuie pregătit pentru acest lucru, cât și pentru reîntâlnirea cu razele soarelui.

Cum refacem tenul după luni de purtat mască

Este recomandat ca în această perioadă să ne machiem cât mai puțin posibil. Cu toate astea, curățarea tenului este esențială. El trebuie spălat atât înainte, cât și după purtarea măștii. Produsele pe care le folosim în acest sens trebuie să fie unele cât mai blânde, adaptate tipului de ten. Apa, la rândul ei, trebuie să fie doar călduță, nu caldă.

Nu trebuie să agresăm tenul în această perioadă cu scruburi sau produse ce conțin alcool ori parfum.

De asemenea, aplicarea cremei hidratante/reparatoare adaptate tipului de ten este un pas esențial în rutina de îngrijire. Atenție! Faptul că avem un ten gras nu înseamnă neapărat că el este și hidratat!”, spune Andreea Suciu de la Clinica Noblezza.

Specialistul oferă și soluții pentru principalele probleme cu care se poate confrunta tenul nostru în această perioadă.

Cum refacem tenul după purtarea îndelungată a măștii

Refresh profesional

Știm cu toții că îngrijirea completă a tenului nu poate fi realizată doar folosind produse cosmetice acasă și că este indicat să apelezi periodic la tratamente profesionale, cum sunt, spre exemplu, cele de la clinica noastra, recomandate de specialiștii noștri, conform nevoilor pielii tale. Pentru o curățare profesională și o revitalizare uimitoare a tenului, poți urma, spre exemplu, un plan de tratamente ce include Hydrafacial si Intraceuticals  (sau Mezoterapie). Este o cură de tratamente cu rezultate maxime, de care te poți bucura pe termen lung.

Hydrafacial este singura tehnologie de hidrodermoabraziune care îmbină armonios curățarea, exfolierea, extracția și hidratarea pentru a obține un ten curat, strălucitor, fără puncte negre, coșuri și exces de sebum!

Intraceuticals este unul din cele mai celebre și apreciate tratamente din lume, ce oferă o rejuvenare instantanee tenului și o hidratare intensivă cu ajutorul oxigenului hiperbaric, fiind singura soluție de a introduce acid hialuronic în derm, non-invazivă și fără timp de recuperare.

Mezoterapia, cunoscută și sub numele de „biorejuvenare” sau „biorevitalizare” este o tehnică folosită pentru reîntinerirea tenului, care îndepărtează ridurile, tratează lipsa de fermitate și de strălucire a pielii printr-o hrănire intensivă cu un mix de multi-vitamine”, spune Andreea Suciu.

Peelinguri

“Cel puțin o dată pe an poți apela la un tratament de peeling, pentru a obține un ten curat, strălucior și uniform. Peelingurile ameliorează daunele provocate de soare, estompează petele de pigmentare și cicatricile acneei de la suprafață, rafinează și netezește pielea. Tratamentul intensiv Asa Peel® constă într-un proces natural de peeling care îndepărtează ușor stratul exterior al pielii. Astfel, structura pielii devine mai subțire, iar porii rafinați. În plus, el stimulează regenerarea stratului bazal al pielii și reînnoirea celulară.

Tenul cu pori dilatați

“Porii dilatați sunt extrem de inestetici și, de multe ori, nu pot fi mascați cu ajutorul machiajului. Tenul care se confruntă cu o astfel de problemă are nevoie de tratamente adecvate, iar unul dintre acestea este Fotoregenerarea, ideal pentru principalele probleme ale fotoîmbătrânirii tenului – pete pigmentare & bătrânețe, riduri și linii fine, pori dilatați și acnee”, spune specialistul clinicii.

Soluție pentru tenul acneic

“Purtarea măștii atunci când avem tenul gras și sensibil poate cauza noi erupții acneice. Sunt multe persoane care se confruntă acum cu această problemă, deși, înainte de pandemie, aveau un ten normal, fără imperfecțiuni. În acest caz, noi putem recomanda sesiuni de curățare profesională Hydrafacial, ce redă sănătatea pielii, îmbinat cu Intraceuticals pentru hidratarea intensivă a tenului sensibil și Mezoterapia non-invazivă, gama specială pentru tenul sensibil.

Acestea sunt doar câteva din recomandările specifice ale echipei clinicii noastre pentru diverse afecțiuni ale pielii cu care mulți dintre voi se pot confrunta în prezent, după luni de purtat zilnic al măștii. Vă recomandăm să apelați la specialiști, care vor analiza starea tenului și vă vor recomanda exact soluțiile de care acesta are nevoie”, încheie Andreea Suciu.

Foto: Noblezza/ pixabay.com

Related Posts

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: