Tort de Valentine’s Day! Cum să-ți suprinzi jumătatea

tort de valentine's day

Tort de Valentine’s Day. Iată cum să-ți suprinzi jumătatea cu un desert în formă de inimă. Ștefana Vasilache ne spune cum putem prepara acest tort delicios.

mesaje valentine's day

Cadouri, mesaje de iubire, mini-vacanțe, cina în doi, spa și masaj în cuplu, cam așa se pregătesc îndrăgostiții de Valentine’s Day. Totuși, mai sunt unii care preferă să stea acasă, în doi, să gătească împreună o cină delicioasă și să vadă un film romantic. Un cadou inedit cu care sigur reușești să-ți surprinzi jumătatea de Valentine’s Day, mai ales dacă petreci ziua de 14 Februarie acasă, este un desert fantastic care îi va lua ochii: tortul în formă de inimă.

Rețetă tort în formă de inimă, de Valentine’s Day

Foi:

1 ou ,5 90 g zahăr, 40 g miere, 40 g unt, 1 linguriță bicarbonat, 250-300 g făină ( cât cuprinde)

tort de valentine's dayÎntr-un vas punem oul, zahărul, untul și mierea și punem vasul la bain marie, amestecăm continuu până se topește untul, adăugăm bicarbonatul și amestecăm timp de 5-6 minute.

Luăm de pe foc, adăugăm făină și formăm aluatul.

Împărțim aluatul în 3-4 bile de aceeași dimensiune, întindem și decupăm în formă de inimă. Coacem fiecare foaie timp de 4-5 minute la 180 de g C.

 Cremă:

 500 g frișcă lichidă,  500 g mascarpone, 100 g zahăr pudră! Se mixează împreună!

 La dorință se pot pune fructe proaspete peste cremă! 

tort de valentine's day

Se pune prima foaie și, cu ajutorul unui pos de patiserie sau o pungă tăiată la un capăt –  dacă nu aveți unul –  formați grămăjoare mici rotunde pe foaie, apoi fructe, foaie și iar cremă. La final ornați cu fructe proaspete, bezele, cu ce vă place!”, spune Ștefana pentru doinitaoancea.ro.

Foto: Facebook Stefana Bakes

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: