Cum să faci curățenie în 30 de minute! Casa lună, într-o clipă!

cum-sa-faci-curatenie-de-placere-si-fara-efort (5)

Iubitul te-a anunțat că va trece pe la tine, într-o oră și te-a prins cu casa în dezordine? Crezi că ai nevoie de o magie pentru a face casa lună într-o clipă? Da’ de unde! Iată 7 sfaturi care te vor ajuta să faci curățenie în 30 de minute, acasă.

Prima regulă și cea mai importantă este aceea de a nu intra în panică. Dacă deții controlul, în 30 de minute vei reuși să faci ordine fulger și să pui toate lucrurile la punct, până la sosirea oaspetelui tău.

Curățenie în 30 de minute, acasă, la foc automat

Pasul 1

Deschide feresterele și aerisește. Aerul curat va da prospețime casei tale și ție un tonus excelent!

Pasul 2

Mergi la baie și pulverizează pe obiectele sanitare soluții rapide de curățat. Lasă-le să acționeze câteva minute.

Pasul 3

În timp ce soluțiile încep să lucreze, dă o fugă în dormitor și schimbă așternutul de pat. Nu, nu este suficient să aranjezi doar patul! Așternutul cel nou va schimba aspectul dormitorului tău și aerul din cameră.

Pasul 4

Întoarce-te la baie, dar nu cu mâna goală! Ia așternutul vechi și pune-l în coșul de rufe, o să îl pui altădată la spălat.

Rămâi în baie. Perie rapid, fără a insista foarte mult: cada, chiuveta, toaleta și etajerele. Pulverizează soluții și pe robineți, ca să înlături urmele de calcar și stropii vechi de apă.

Din două pufuri și trei mișcări, curăță și oglinda de la baie și pune la locul lor, la grămadă, toate produsele de make-up pe care le aveai înșirate, neglijent, în jurul oglinzii. Verifică dacă ai săpun în recipient și suluri noi de hârtie igienică. Schimbă și prosoapele și lasă geamul de la baie deschis.

Pasul 5

Mergi în camera de zi. Începe să strângi obiectele și hainele împrăștiate, aranjează pledul de pe canapea și bate pernele!

Maldărul de hârtii pe care ți-ai luat notițe, când ai lucrat la birou, bagă-l în sertar. Vei tria hârtiile, mâine. Aspira rapid covorul și podeaua, în dormitor, camera de zi și hol/ holuri.

În mare viteză și fără să fii perfecționistă ca de obicei, șterge de praf din zonele expuse vederii: birou, televizor, mășuță, etajere și rafturile bibliotecii. Este suficient să îl șergi pe cel de la nivelul tău, iubitul nu se va cocoța pe scaune să verifice praful de deasupra bibliotecii.

Pasul 6

Mergi în bucătărie. Dacă ai mașină de spălat vase, te poți considera fericită! Dacă n-ai norocul acesta, apucă-te și spală rapid ceștile murdare, cănile și farfuriile. Știm, acum regreți că nu le-ai curățat aseară, după cină, dar nu e nimic, vei avea timp să faci curat.

Nu îți bate capul cu ștersul vaselor, lasă-le la scurs. Cine și cui crezi că îi pasă că farfuriile tale nu sunt aranjate la linie, în dulap.

Ține cont, ca să dea impresia de curățenie, o bucătărie trebuie să aibă: masa curată, chiuveta goală, podeaua măturată și….aragajul curat!

Tigaia în care ți-ai preparat omleta, la micul dejun, o poți pune în cuptor. Iubitul tău, nu va deschide cuptorul, iar tigaia poate fi spălată și mâine. Curăța aragazul cât să nu aibă grăsime și firmituri pe el, șterge blatul și aranjează scaunele la masa. Schimbă prosoapele de bucătărie și aruncă gunoiul!

Pasul 7

La final, treci rapid cu mopul peste pardoselele din toată casa. Nu trebuie să insisți și să speli pe sub dulapuri, curăță doar căile de acces. Aranjează perdelele, aprinde o lumânare, pune muzică în surdină și fugi la duș. Gata, casa ta este lună! Ai reușit să faci curățenie în 30 de minute!

Foto: pixabay

Related Posts

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: