Portokalopita, plăcinta grecească cu portocale. Desertul care te face să te simți ca-n vacanță!

Portokalopita în tavă

Dacă vei prepara Portokalopita, plăcinta grecească cu portocale îți spunem de pe acum să te pregătești pentru o schimbare. Acest desert delicios, pe lângă faptul că o să îți amintească de vacanțele petrecute în Grecia, va răsturna clasamentul dulciurilor tale preferate. Ingredientele îți sunt la îndemână, costul ei este mic, iar portocale, mai mult ca sigur că le ai în casă, în această perioadă.

Ingrediente Portokalopita:

  • 1 pachet de foi de plăcintă;
  • 300 gr. iaurt grecesc;
  • 2 linguri praf de copt;
  • 100 gr. zahăr;
  • 4 ouă;
  • un praf de sare;
  • 250 ml ulei de floarea soarelui;
  • 2 plicuri zahăr vanilat;
  • coajă rasă de la o portocală.

Sirop Portokalopita:

  • 250 ml suc proaspăt de portocale;
  • coajă rasă de la o portocală;
  • 350 ml. apă;
  • 250 gr. zahăr.

Mod de preparare:

  1. Foile de plăcintă se desfac și se lasă la uscat câteva ore. Le poți usca și la cuptor.
  2. După zvântare, fărmițează-le în palme și pune-le într-o tavă mai înaltă, pe care ai tapetat-o cu hârtie de copt.
  3. Ia un bol, răstoarnă iaurtul grecesc în el și adaugă praful de copt. Lasă amestecul 10 minute să se umfle.
  4. Sparge 4 ouă și bate-le cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul vanilat și zahărul. La final, amestecul va arăta ca o cremă lucioasă.
  5. Adaugă peste el uleiul, puțin cât puțin și coaja de portocală. Pune și iaurtul grecesc peste compoziție și amestecă bine.
  6. Toarnă compoziția toată deasupra foilor sfărmițate din tavă. Lasă-le 5 minute să se înmoaie, să se odihnească.
  7. Introdu tava la cuptorul încins la 170 de grade. O vei ține la foc preț de 30 de minute.
  8. Pentru sirop ai nevoie de o cratiță în care vei pune: 350 ml apă, 250 g zahăr, 250 ml de suc de portocale proaspăt stors, dar și coaja de la încă o portocală. Pune oala pe foc și lasă-o la foc moderat până se topește zahărul.
  9. Acum, scoate prăjitura de la cuptor și lasă-o să se liniștească, să se răcească în voie. Tai-o în cubulețe și toarnă siropul cald deasupra. O vei ține la însiropat cel puțin o oră, înainte să o servești.

Poftă bună și să ne spui cum ți-a ieșit!

Foto: bucataras.ro

Related Posts

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: