4 trucuri pentru a avea pielea corpului catifelată și perfect hidratată

îngrijirea-pielii

Îți dorești să ai pielea corpului catifelată și perfect hidratată, fină și lipsită de imperfecțiuni?

Să știi că poți obține o piele frumoasă cu un minim de efort, dacă respecți câteva reguli simple.  Hidratarea corectă, curățare profundă și exfolierea sunt doar trei dintre secretele pielii cu aspect sănătos. La fel de important ar fi  să îți schimbi atitudinea față de unele lucruri sau evenimente din viața ta și să te stresezi mai puțin. Cu cât trăiești mai mult într-un mediu stresant, cu atât pielea/tenul și părul tău vor avea de suferit.

Hidratarea

Cea mai importantă regulă de îngrijire a pielii corpului este hidratarea. Aceasta trebuie realizată pe tot parcursul zilei, prin consum de apă în mod regulat, ceaiuri din plante, limonadă neîndulcită, supe, ciorbe și fresh-uri.

Internă – O hidratare corectă menține elasticitatea, elimină toxinele din corp  și te ajută la detoxifiere.

Externă – Realizează o hidratarea externă cu o cremă potrivită tipului tău de piele de cel puțin trei, patru ori pe săptămână, iarna și vara. Odată cu înaintarea în vârstă pielea își pierde din elasticitate și necesită mai multă îngrijire.

Atenție la apă

La duș, evită să folosești apă foarte fierbinte. Chiar dacă ești înfrigurată sau simți nevoia de o baie fierbinte, potrivește apa la o temperatură acceptabilă. Cea fierbinte îți face mai mult rău decât bine. Studiile arată că, dușurile fierbinți usucă pielea și îi scad umiditatea, lucru care grăbește îmbătrânirea. Pentru un plus de fermitate a sânilor, încercă dușurile scoțiene, alternarea apei reci cu cea fierbinte, doar la nivelul lor.

Efolierea pielii

Dacă vrei să ai pielea corpului catifelată și perfect hidratată, introdu exfolierea în rutina ta de îngrijire. Procesul acesta este vital pentru sănătatea pielii tale. Cu ajutorul său îndepărtezi celulele moarte de pe suprafața pielii și îi permiți acesteia să respire și să se refacă rapid. Poți folosi pentru exfoliere un preparat cosmetic clasic sau poți încerca rețete “de casă”, preparate din zaț de cafea, mălai, tărâțe, etc. Dacă vei repeta procedura de exfoliere cel puțin de două ori pe săptămână, pielea ta va deveni catifelată și foarte fină la atingere.

Periajul

Periajul corpului este la fel de important pentru sănătatea și tinerețea pielii ca și restul etapelor enumerate mai sus. Folosește la duș o lufă sau o perie din păr natural și masează-ți pielea energic și cu mișcări circulare. Insistă în zonele unde prezinți celulită sau vergeturi, pentru a accelera procesul de regenerare a pielii. Dacă te afli în ziua în care nu vrei să aplici cremă pe corp, folosește, totuși, una specială pentru mâini și coate. Pielea din zona coatelor și cea a mâinilor ar fi bine să fie hidratată de câteva ori pe zi!

Foto – pixabay

Related Posts

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: