7 restaurante din București, unde se mănâncă bine și la prețuri accesibile. Unde ieșim?

Top 7 restaurante din București, unde se mănâncă bine și la prețuri accesibile.

După trei luni în care au avut lacătul pus pe uși și au supraviețuit doar prin delivery și take away, ieri, restaurantele din București s-au redeschis în proporție de 30%. Iată o selecție de 7 restaurante din București, unde se mănâncă bine și la prețuri acceptabile.

Taj Restaurant

Adresă – Calea 13 septembrie 127-131

Dacă ai chef de o altfel de mâncare, vrei ceva inedit, picant, dar și ceva cu care să îți impresionezi iubita, alege Taj Restaurant.

Situat în sector 5, restaurantul are specific indian și o gamă diversificată de preparate tradiționale, care mai de care mai interesante.

Bucătarul este căsătorit cu o româncă, știe la perfecția limba noastră și gătește de zici că e zeul hindus al bucătăriei.

Tangri Kebap, copane de pui marinate în brânză topită (36 lei), pește și fructe de mare, specialități vegetariene (28 lei), aproape 20 de feluri de preparate din miel, dar și pâinici indiene cu diferite umpluturi (10 lei). Meniul este stufos și preparatele au gust ca la mama lor acasă, în India.

Duman Oriental Cuisine

Adresă – Bulevardul Decebal nr 13, sector 3

Dacă ți-e dor de Istanbul și specialitățile orientale, descoperite în concediile tale petrecute la turci, mergi la Duman. Restaurantul are specific turcesc și libanez, iar atmosfera este orientală.

La Duman, meniul e gros precum DEX-ul și cuprinde cam tot ce este mai bun în gastronomia celor două țări.

Bucătăria este condusă de Chef Ozgur, un scamator al cărnurilor și rețetelor tradițional orientale.

La ei se gătește mult cu rodii și sos de rodii, cu vinete, iaurt, oaie, miel, vită și berbecuț. Ai atât de multe aperitive, calde sau reci, că îți va fi imposibil să alegi unul singur.

Mai ai Sac Tava (42 lei) – tigăi turcești cu carne picantă, kebap-uri cu fistic (45 lei), pide tradiționale (28 lei) sau spectaculosul Testi Kebap, un preparat în vas de lut care va fi spart sub ochii tăi, la masă.

Quartiere Restaurant

Adresă – Bulevardul Lacul Tei nr 84

Restaurantul are o vechime de 27 de ani și o istorie impresionantă. Înainte, aici se preparau specialități din vânat, fazani și labă de urs și se țineau petreceri care începeau sâmbăta și se terminau luni.

Bucătarii sunt aceeași de la inaugurare și au crescut o dată cu restaurantul. Bucătăria are specific italian și românesc, iar gazdă îți va fi domnul Costel, în persoană, patronul restaurantului.

La Quartiere găsești 23 de feluri de pizza, coapte în cuptorul cu lemne,  pornind de la Student (25 lei) și până la Familly, care satură 2-3 persoane înfometate (55 lei).

Cei care locuiesc în zona Ștefan cel Mare, au auzit de torturile Quartiere, preparate în casă, dar și de papanașii grăsani, plin cu brânză și înnecați în smântână și dulceață.

Aici, găsești platouri tradiționale românești și burgeri imenși, cu carne suculentă pusă între chifle de casă.

Despre fripturi, ce să-ți mai spunem…carnea îți este prezentată în stare crudă și abia apoi e friptă la jar și adusă la masă. Să tot mănânci și să bei vin bun și vechi!

Pajo Garden

Adresă – Bulevardul Basarabia 37-39

La Pajo gătește Chef Munti, câștigătorul de la”Chefi la cuțite”.

El îți pregătește pe loc toate minunățiile pe care le găsești în meniul generos.

De la micii de la Dedulești (22 lei), cele 16 feluri de pizza, paste și până la jumătățile de pui rotisate (17 lei).

Tot ei eu burgerii uriași cu brânză Cedar și sosuri delicioase, salate, ciorbe, supe și, bineînțeles, meniul zilei al cărui preț este bătut în cuie: 24 de lei!

Voila le Bistrot

Adresă – General Constantin Budiștenu nr 18, sector 1

Alt restaurant din București, unde se mănâncă bine și la prețuri accesibile este Voila.

În două cuvinte, Voila se prezintă a fi un restaurant cu specific european modern.

Și chiar așa și este! Chef și Owner este Radu Dumitrescu, care îți gătește de te înnebunește.

De la finețuri franțuzești (pasiunea sa), la paella cu midii de la Marea Neagră sau preparate de-ale noastre românești, după rețete de la Topalu.

Una peste alta, la Voila găsești întotdeauna mâncare bună, vinul potrivit și atmosfera boemă, care va da tente de roz zilelor mohorâte de iarnă.

Steakhouse Dristor Doner Kebap Tineretului

Adresă – Bulevardul Dimitrie Cantemir 22 a

Bineînțeles, de Dristor Doner a auzit toată lumea. Câți dintre voi știu însă că, de vreo 2-3 ani, în locația lor de la Tineretului a fost deschis un restaurant steakhouse?

La Dristor Doner, treaba este foarte clară: preparatele la grill au fost ridicate la un alt nivel! Și nu o zicem noi, o spun cunoscătorii și gurmanzii adevărați.

Să vă mai dezvăluim câteva secrete? Da, astăzi suntem generoși!

La Steakhouse Dristor Doner, toată carnea este HALAL (cea mai curată carne din lume). Înainte de a ajunge în vitrine, de unde tu ți-o alegi, carnea maturată este ținută 28-40 de zile la DRY – AGED, un congelator care o frăgezește.

De aceea, frigerea ei durează maximum 9-12 minute, iar gustul său este atât de intens și savuros, încât îți dă peste cap topul preferințelor culinare.

De încercat neapărat: ficatul de vită (40 de lei), T-bone-ul, burgerul, micii românești (după rețeta veche românească), Rib Eye, salata ciobănească (!!!), pidele turcești, cotletele de berbecuț și coastele de miel la grătar.

Arogant by Loka

Adresă – Piața Alba Iulia nr 8

Arogant este unul dintre restaurantele aflat pe val și cu cea mai rapidă ascensiune. La Arogant atrage numele, clientela mondenă, dar mai ales gustul preparatelor “arogante”.

Ce-i drept, meniul este alcătuit din cele mai vestite rețete europene, iar de anul trecut, au fost introduse și specialități românești.

Chef Roberto și Chef Alin formează cea mai tare echipă de bucătari tineri.

Aici, o porție de creveți în unt o să te facă să te simți ca-n Italia, burgerul este demențial, iar pieptul de rață cu piure de vanilie, sparanghel și porto jus te va “trimite” rapid la Paris.

Noi îți dorim poftă bună, oriunde ai alege să prânzești sau să cinezi și așteptăm impresii!

Foto – personal, foto Facebook, Instagram

Related Posts

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: