Tort Tiramisu. Rețetă cu cafea sau lapte cu cacao. Ce alegi?

Tort Tiramisu. Retetă cu cafea sau lapte cu cacao. Ștefana Vasilache ne spune cum putem prepara acest desert delicios. Dacă îl pregătești pentru copii, ideal ar fi să înlocuiești cafeaua cu lapte cu cacao.

Tort Tiramisu – Rețetă

tort tiramisu

Pentru blat: 5 ouă, 150 g zahăr, 3 linguri ulei, 150 g făină.

Pentru sirop:

300 ml cafea fiartă sau espresso

20 ml amaretto

Dacă faceți pentru copii, puteți înlocui cafeaua și alcoolul cu lapte cu cacao

Crema: 500 g mascarpone, 300 g smântână pentru frișcă, 80 g zahăr pudră.

Batem cele 5 ouă împreună cu zahărul până crește foarte tare în volum. Dacă folosiți un mixer de mână atunci separați albușurile de gălbenuș și bateți albușurile cu jumătate din zahăr și gălbenușurile cu jumătate din zahăr.

Apoi adăugați uleiul și încorporați cu o spatulă, și făina cernută câte puțin amestecând cu spatula de jos în sus. Apoi dăm la cuptorul preîncălzit la 170 g pentru 35-40 min sau până trece testul scobitorii.

Când blatul este rece complet ne apucăm de cremă.

tort tiramisu

Batem ingredientele împreună până devin spumoase.

Păstrăm câteva linguri de cremă pentru decor.

Tăiem blatul în 4 felii subțiri sau 3 mai groase, însiropăm prima felie cu cafea și punem frișcă, apoi a doua felie o însiropăm și punem frișca și ultima felie o punem deasupra la fel, însiropată.

Dăm pentru câteva ore la frigider, apoi distribuim crema rămasă pe suprafața tortului și nivelăm puțin. Deasupra cernem cacao!”, spune Ștefana pentru doinitaoancea.ro.

Foto: Facebook Stefana Bakes

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: