Regenerare unghii. Cum îți repari și fortifici unghiile, acasă, după ce ai renunțat la gel sau oja semipermanentă

Ai renunțat de curând la oja semipermanentă sau cea cu gel și cauți modalități de regenerare unghii, pe care să le poți face singură, acasă? Felicitări, era timpul să-ți lași unghiile să respire!

 

Pauza pe care ai decis să o iei va fi benefică sănătății unghiilor tale. Este adevărat că procesul de regenerare se va produce lent însă, la fel de adevărat este că tu poți ajuta unghiile să se fortifice mai repede.

Regenerare unghii – ce să faci ca să-ți fortifici unghiile

 1. Taie-le scurt!

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci, după ce ai scăpat de oja semipermanentă, ar fi acela de a-ți tăia unghiile cât mai scurt. Dacă unghiile tale sunt subțiri, exfoliate și prezintă risc de a se rupe, cel mai bine ar fi să fie scurtate, să aibă formă rotundă și să le lași să respire. Să știi că “naturalul” este noul trend în frumusețe.

 1. Aplică pe unghii un tratament pentru regenerare

În magazine vei găsi zeci de tratamente pentru regenerarea unghiilor, după renunțarea la ojă cu gel. Alege-l pe cel mai bun și aplică-l zilnic. Unghiile tale merită atenție!

Există două tratamente eficiente pentru regenerarea unghiei, după manichiura semipermanentă: ulei din seminţe de struguri sau ulei de cocos. Aplică-l, masează delicat și aşteaptă 20-30 de minute pentru ca acesta să intre în unghii și să înceapă să acționeze.

 1. Înghijește-ți cuticulele

Hrănește-ți cuticulele cu un ulei special, în acest fel creșterea naturală a unghiilor se va produce accelerat. Asta înseamnă că vei scăpa mai repede de porțiunea care se exfoliază și de senzația de sensibilitatea la atingerea obiectelor.

 1. Ia vitamine și minerale

După vrei ca unghiile tale să se refacă în mod rapid, ar fi indicat să începi o cură de vitamine și minerale. Nu uita, când te afli în plin proces de regenerare unghii, refacerea lor se produce din interior către exterior. Astfel, ai grijă să nu-ți lipsească din alimentație nicio vitamină care te-ar putea ajuta.

10 alimente care reduc tensiunea arterialaAi nevoie de:

 • Vitamina A (retinolul) – ajută și la creșterea unghiilor și la prevenirea uscăciunii lor. O găsești în: morcov, dovleac, papaya, spanac, ouă și produse lactate;
 • Complexul de vitamine B – ajută la prevenirea infecțiilor bacteriene sau fungice. Lipsa vitaminei B12 poate duce la unghii închise la culoare și/sau curbate. (cereale, lapte, brânză, ouă, pește și carne);
 • Vitamina C – asigură hidratarea unghiilor. (lămâie, lime, roșii, varză);
 • Vitamina D – ajută la reglarea producției de cheratină. (pește gras, carne de vită, gălbenuș de ou, brânză);
 • Vitamina E – îmbunătățește textura unghiilor. (cereale, migdale, semințe, alune);
 • Vitamina K – ajută la prevenirea ruperii și exfolierii unghiilor. (legume cu frunze verzi, sfecla roșie, castraveți, mazăre).

În plus, poți lua suplimente de vitamine – Seleniu și Zinc, numărul 1 în regenerarea părului, pielii și unghiilor, biotină, riboflavin, fier, aminoacizi și calciu.

Sfaturi utile

În prima perioadă de regenerare a unghiilor, acestea vor fi moi, fragile și se vor exfolia ușor. În plus, vei resimți o sensibilitate la atingere. De aceea, este important să le protejezi!

 • Când speli vase sau folosești substanțe de curățat, poartă mănuși de menaj;
 • Când ieși pe stradă, protejează-ți mâinile cu mănuși de bumbac. În acest fel, îți vei feri unghiile de frig și nici nu vei ține mâinile în buzunare;
 • Evită să folosești oje sau alte lacuri, pe care să le aplici pe unghiile tale sensibile. Gândește-te că peste câteva zile, oja va trebui curățată cu acetonă, respectiv cu substanța chimică pe care este bine să o eviți;
 • Spală-te des pe mâini, iar când ești acasă, aplică pe unghii tratamentele speciale;
 • Nu îți tăia unghiile din carne și folosește o pilă specială pentru a le scurta;
 • Renunță la obiceiul de a deschide conservele de pește, dozele de suc sau de a rupe ambalaje folosindu-te de unghii. La cât sunt de fragile , riști să le dai peste cap.

Related Posts

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: