Ciocolată neagră. De ce să o consumi ZILNIC dacă vrei să fii sănătos și să slăbești

Auzi vorbindu-se tot mai des despre beneficiile consumului de ciocolată neagră și nu înțelegi ce legătură există între ea, slăbit și sănătate? Punem pariu că îți vei schimba părerea despre ciocolata amară și că o vei introduce în alimentația ta zilnică?

În ultimii ani, specialiștii au studiat efectele ciocolatei negre, amărui, asupra organismului uman. Ei au constat că ciocolata neagră aduce numeroase beneficii sănătatii noastre, iar prin consumarea câtorva pătrățele pe zi pofta pentru alte alimente dulci sau sărate este inhibată!

Datorită proprietăților care favorizeaza arderea mai rapidă a grăsimilor, ciocolata amăruie devine aliatul tău în perioada curie de slăbire.  Pe internet, există zeci de diete care au la bază principiul consumului zilnic de ciocolată neagră.

Dacă mănânci acest aliment, zi de zi, dar în cantități mici, 3-4 pătrățele pe zi, sănătatea fizică și cea psihică se îmbunătățește.

Ce-i drept, gustul său este total diferit față de cel al ciocolatei cu lapte. Un lucru este însă clar: la cât a fost de studiată și analizată, ciocolata neagră poate fi considerată vedeta alimentelor.

Iar dacă analizăm beneficiile sale, până și cei care nu o suportă încep să o privească cu alți ochi și să caute căi de a o consuma în mod constant.

Beneficii ciocolată neagră:

  • Îmbunătățește funcțiile creierului;
  • Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară;
  • Benefică pentru cardiaci, scade riscul de deces din cauza atacului de cord;
  • Reglează nivelul de colesterol din sânge și îl ține sub control;
  • Reduce riscul de apariție sau agravare a: diabetului, tulburărilor cerebrale, hepertensiunii, obezității, a bolilor cardiace, a bolii Alzheimer sau a cancerului.
  • Este sursă importantă de antioxidanți, (încetinește îmbătânirea pielii), îmbunătățește fluxul sanguin, crește capacitatea de a face față stresului, oferă energie și o stare de bine.

Ține cont însă, nu orice ciocolată este bună, ci doar cea cu un conținut de cacao de peste 75%, de preferat 80%. În plus, pentru a obține rezultatele dorite menţine obiceiul de a mânca o pătrăţică de ciocolată amară pe zi, cel puţin o lună.

Studiile au arătat că:

  • Tinerii de peste 20 de ani care au consumat zilnic 8 grame de ciocolată cu peste 80% cacao (o pătrăţică) și-au îmbunătățit funcţiile vasculare,
  • 20 de grame de ciocolată (aproape trei pătrăţele), te ajută să nu intri în faza de prediabet, dacă ai predispoziție genetică. „Rezultatele demonstrează că 20 de grame de ciocolată cu peste 70% cacao pot întârzia sau preveni declanşarea diabetului de tip II!” spun cercetătorii.
  • Ciocolata neagră are “efect euforizant”, pe moment. Ea stimulează producţia unor neurotransmiţători din creier, cei care ne conferă o stare bună.
  • Este bine să mănânci ciocolată amăruie, aproximativ 10-20g (cu 70% sau, de preferat, 80% substanţă solidă din cacao pe zi), mai ales în ziua în care ai consumat carbohidrați.

Foto – pixabay

Related Posts

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: