10 sfaturi simple care te feresc de durere când faci tratamente pentru carii

10 sfaturi simple care te feresc de durere când faci tratamente pentru carii! Procedurile de canal pentru tratarea cariilor reprezintă o procedură foarte eficientă, dar neplăcută pentru pacienți, întrucât este dureroasă, acționându-se pe nerv. Medicul stomatolog Adrian Mina ne dezvăluie 10 lucruri pe care ar trebui să le facem zi de zi pentru a nu genera apariția cariilor și a ajunge la astfel de proceduri complicate.

Mersul la dentist le provoacă multor oameni spaimă, mai ales dacă este vorba despre proceduri mai complexe precum tratamentul de canal. Pentru a nu se ajunge la necesitatea unei astfel de proceduri, există obiceiuri simple pe care ar trebui să le implementăm în viața noastră de zi cu zi. Iată 10 recomandări de la medicul stomatolog Adrian Mina.

10 sfaturi simple care te feresc de durere când faci tratamente pentru carii

mituri despre ingrijirea dintilor

„1. Periați de două ori pe zi!

 

Sună simplu, dar mult prea mulți adulți și copii sar peste acest pas. De cele mai multe ori, seara. Periajul dinților atât dimineața, cât și înainte de culcare ar trebui să ne intre însă în reflex. Este esențial pentru o bună sănătate orală.

 

  1. Folosiți o dată pe zi ața dentară!

 

A sări peste folosirea aței dentare este ca și cum ai spăla doar 70% din corp atunci când faci duș. Acest lucru nu contribuie doar la respirația urât mirositoare, ci oferă, de asemenea, bacteriilor care dăunează rădăcinilor un loc unde să se ascundă și să prospere.

Safturi care te feresc de durere la tratamentele pentru carii

 

  1. Evitați alimentele tari, cum ar fi bomboanele și acadelele!

 

Ambele pot cauza fisuri care permit bacteriilor să pătrundă în profunzimea dintelui, uneori până la rădăcină”, explică medical stomatolog Adrian Mina.

10 sfaturi simple care te feresc de durere când faci tratamente pentru carii

„4. Atenție sporită pentru cei ce au deja probleme dentare

 

Dacă știți că aveți deja probleme dentare, este necesar să aveți foarte mare grijă la toate alimentele pe care alegeți să le consumați. Fie că este vorba despre dulciuri, fructe, legume, sau mâncare, evitați toate alimentele tari ce vă pot deteriora și mai mult dantura.

 

  1. Mare grijă la gheață!

 

Mulți oameni sunt tentați de senzația rece și proaspătă a gheții din băuturile pe care le consumă. Dar mestecatul acesteia poate fractura, crăpa, fisura ori rupe cu ușurință un dinte. Odată ce acest lucru se întâmplă, bacteriile au o cale ușoară către centrul nervos al dintelui.

 

  1. Purtați gutieră de protecție noaptea!

 

Dacă obișnuiți să vă scrâșniți dinții în somn, cunoscut și sub denumirea de bruxism, recomand purtarea unei gutiere de protecție pe timp de noapte. Astfel vă protejați dinții de posibile fracturi care, în cele din urmă, pot afecta rădăcina”, dezvăluie medical stomatolog Adrian Mina.

 

„7. Purtați gutieră de protecție în timp ce faceți sport!

 

Aceasta nu este recomandată doar celor care practică sporturi mai dure. Pentru siguranța dumneavoastră, este foarte indicat să purtați gutieră de protecție în timpul practicării oricărui tip de sport.

 

  1. Evitați băuturile și alimentele acide!

 

Sucurie acidulate ori cele de fructe pot dăuna danturii. Consumul lor poate cauza, în timp, descompunerea smalțului, acea peliculă ce protejează dinții. În plus, conțin zahăr, un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

mituri despre ingrijirea dintilor

 

  1. Faceți periodic controale și curățări dentare!

 

Un dintre fisurat, crăpat, descoperit la timp poate fi tratat de medicul stomatolog astfel încât să nu se ajungă la tratamentul canalului radicular.

 

  1. Mergeți la dentist imediat ce simțiți o durere la nivelul dinților.

 

Orice durere este un semn că ceva nu este în regulă. Ignorarea acesteia va face ca tratamentele necesare să fie și mai grele, și mai costisitoare odată cu trecerea timpului”, este de părere medical stomatolog Adrian Mina.

 

 

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: