Cremă aerată de ciocolată cu frișcă și mascarpone

De când cu această rețetă de cremă aerată de ciocolată cu frișcă și mascarpone, torturile se fac mai rapid și… mai des. Se prepară simplu și din ingrediente accesibile și este gata după o muncă de 10 minute și alte 30 de ținut în congelator.

Îți place să prepari prăjituri, rulade și torturi pentru familia ta și musafirii voștri? Salvează această rețetă! Crema aerată de ciocolată, cu frișcă și mascarpone te va ajuta să pregătești rapid un tort delicios, cu costuri rezonabile și fără să te obosești.

Textura sa este fină, catifelată, perfectă pentru a fi pusă între blaturile de tort sau amandine de casă. Crema este ușor aerată și nu este deloc grețoasă. Dar cel mai mare atuu al său este că o poți potrivi după gust, folosind ciocolată cu 55% cacao, sau ciocolată cu 70-80% cacao dacă dorești o cremă cu gust pregnant.

Ingrediente – cremă aerată de ciocolată cu frișcă și mascarpone

  • 400 gr. ciocolată neagră (70 % cacao)
  • 250 gr. de mascarpone,
  • 750 g.r frișcă naturală (smântână pentru frișcă, exclus Hulala!),
  • 30 ml. rom/cognac sau o fiolă de esență de rom sau vanilie.
  • 50 de gr. zahăr.

(Mascarpone și frișca naturală vor fi folosite după ce au stat 30 de minute la congelator)

Acestea fiind spuse să trecem la treabă!

Mod de preparare – cremă aerată de ciocolată cu frișcă și mascarpone

Rupe în bucățele cele 400 de grame de ciocolată. Pune-le într-o oală potrivită (mai mult înaltă) și toarnă deasupra 1/3 din cantitatea de frișcă naturală din sm ântână lichidă. Pune oala pe foc și, fără să amesteci, așteaptă ca ciocolata să se topească și să dea într-un clocot. Presează bucățile de ciocolată și ai grijă să fie acoperite de frișcă.

După primul clocot amestecă compoziția cu o spatulă, cu mișcări lejere. Urmărește ca ciocolata ta să fie acoperită. Oprește focul după ce-l de-al doilea clocot și așteaptă încă 5 minute, da-i timp amestecului să se răcorească. În acest moment, ciocolata s-a topit de tot.

Cu ajutorul unui tel începe să amesteci crema până când aceasta va avea un apect omogen. Adaugă esența de rom, zahărul și surplusul de cacao (1 lingură) dacă vrei o cremă cu gust intens de ciocolată.

Acum poți adăuga și restul de frișcă lichidă. Continuă să amesteci crema cu telul. Încorporează și crema mascarpone. Dacă nu se amestecă perfect, nu te speria. Se va întâmpla în următoarea etapă.

Crema de ciocolată se pune la congelator pentru 30 de minute

Verifica dacă oala s-a răcit. Fix așa cum este ia oala cu totul și introdu-o la congelator, pentru maximum 30 de minute.

După 30 de minute, scoate crema de la congelator și bate compoziția cu ajutorul mixerului. Continuă mixarea până când crema își va mări volumul și va avea o consistență fermă.

Asta este tot! Datorită amestecului de mascarpone și frișcă, crema ta de de ciocolată va avea un aspect aerat va fi catifelată și delicios de bună. Crema de ciocolată cu frișcă și mascarpone este ideală pentru: torturi, amandine, rulade de casă și prăjituri cu foi.

Poftă bună și să ne spui cum ți-a ieșit!

Foto – Pixabay

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: