Consiliere psihologică gratuită pentru cadrele medicale în perioada pandemiei. Medici pentru România recomandă campania „Ora de depresurizare”

Consiliere psihologică gratuită pentru cadrele medicale în perioada pandemiei! Personalul medical se află sub o presiune psihologică crescută în această perioadă a pandemiei COVID‐19, existând posibilitatea de a dezvolta niveluri ridicate de stres, anxietate și depresie. Pentru a veni în ajutorul acestora, Asociația „Medici pentru România” recomandă platforma „Ora de depresurizare”, un proiect inițiat de Asociația de Consiliere și Psihoterapie Psihanalitică București.

Consiliere psihologică gratuită pentru cadrele medicale. Detalii

Cadrele medicale vor avea la dispoziție mai multe instrumente menite să reducă această presiune psihologică și să mențină funcționarea echilibrată în perioada pandemiei. În proiect sunt implicați psihologi cu experiență în consiliere și lucrul cu grupurile.

consiliere psihologica pentru cadre medicale in pandemie

Proiectul propune varianta consilierii pesonale gratuite, unu la unu, cu un consilier psihologic pentru medici și asistenți medicali. Programările se fac prin telefon la 0730 449 568.

Totodată, vor fi disponibile exerciții de gestionare a stresului (audio și text), propuse de psihologii implicați în acest proiect și de Organizația Mondială a Sănătății.

De asemenea, există varianta intervențiilor de grup, sub următoarele forme: Grup resursă pentru medici și Grup resursă pentru asistenți medicali. Întâlnirile se realizează prin intermediul Zoom, iar datele de desfășurare și link-urile de acces sunt disponibile pe site-ul https://centrulself.ro/proiect-sanatate/

Vom susține întotdeauna astfel de proiecte menite să ajute într-o perioadă de grea încercare pentru noi toți, dar mai ales pentru cadrele medicale. Cu toții ne bazăm mereu pe iscusința și dedicarea medicilor, ne lăsăm viețile în mâinile lor. Însă, la rândul lor, medicii au nevoie de sprijin, acum mai mult ca oricând. Lucrează foarte mult, se supun zilnic riscurilor și nivelul de stres este extrem de ridicat. Aplaud inițiativa Asociației de Consiliere și Psihoterapie Psihanalitică București de a pune la dispoziția medicilor și a asistenților medicali resurse de gestionare a stresului, anxietății, depresiei. Îi felicit și pe psihologii care au acceptat provocarea și s-au implicat în acest proiect. Le recomand tuturor medicilor să acceseze platforma pentru că le va oferi sprijin și informații valoroase în această perioadă grea”, declară Alexandru Costache, Președintele Asociației „Medici pentru România”.

 

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: