Rețetă pâine de casă cu semințe. Cum o facem să iasă pufoasă?

Rețetă pâine de casă cu semințe. Multe persoane preferă să-și prepare în casă pâinea, după bunul plac. Pentru cei care adoră pâinea de casă cu semințe, Ștefana Vasilache ne-a oferit o rețetă care se prepară relativ repejor.

Ce ingredinte ai nevoie pentru a face rețeta de pâine de casă cu semințe?

reteta paine de casa cu seminte

1 kg făină, 120 ml ulei de măsline, 4 ouă, 300 ml lapte călduț, 2 lingurițe sare, 4 lingurițe zahăr, 10 g drojdie uscată.

Punem drojdia și zahărul în laptele călduț și lăsăm 5-10 minute.

Într-un bol punem ouăle, sarea, uleiul și amestecăm cu ajutorul unui tel. Adăugăm făina și câte puțin din laptele cu drojdia activată. Frământăm până obținem un aluat.

La nevoie se mai pot unge mâinile cu puțin ulei de măsline și învârtim de câteva ori aluatul. Lăsăm la crescut la loc călduț timp de 1 oră.

Cum împărțim aluatul?

reteta paine de casa cu seminte

reteta paine de casa cu seminteCând aluatul a crescut îl împărțim în 2 părți egale, apoi fiecare parte în 3.

Întindem 3 fâșii de aluat și le împletim apoi le punem în tavă.

Mai lăsăm 15-20 minute la crescut.

Ungem cu 1 ou bătut și presărăm amestec de semințe (susan, semințe floarea soarelui, dovleac, mac, orice ne place)

Dăm la cuptor la 180 g pentru 30-35 minute”, spune Ștefana pentru doinitaoancea.ro.

Foto: Facebook Stefana Bakes

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: