Cum a schimbat pandemia industria de frumusețe în 2020

Cum a schimbat pandemia industria de frumusețe în 2020!  Normele de distanțare socială și purtatul măștilor de protecție au influențat comportamentul consumatorilor de produse de îngrijire personală. Au apărut noi trenduri, dar și noi cerințe din partea publicului, conform noilor nevoi. Diana Baicu, director general al Top Line, compania lider în România de distribuție de produse cosmetice profesionale și tehnologii profesionale destinate clinicilor și saloanelor, explică ce s-a schimbat în 2020.

 

Pandemia a afectat industria de frumusețe? Avem tenul mai sensibil din cauza măștii. Se cer soluții pentru această problemă.

pandemia a schimbat industria frumusetii

“Dincolo de faptul că ne protejează în fața răspândirii Coronavirusului, purtatul măștii poate avea efecte secundare mai puțin plăcute asupra calității tenului. Sub mască se creează un efect de seră. Respirația este recirculată, pielea este oxigenată insuficient, iar temperatura crește. În timp, pielea își pierde din luminozitate și se acumuleză toxine. Prin urmare, pot apărea imperfecțiuni sub forma unor comedoane inestetice, mai ales în zona mandibulară. Porii se vor dilata și vor avea un aspect inestetic, iar pielea sensibilă se va înroși în cele mai multe cazuri neuniform”, explică Diana Baicu.

 

Pielea își pierde din tonus

Circulatia sanguină este și ea influențată negativ, cu efecte asupra metabolismului celular, în special asupra fibroblaștilor, resposabili pentru producția esențială de colagen și elastină. Aceștia își încetinesc activitatea, apărând relaxarea cutanată, accentuarea șanțului nazo-labial și apariția de linii fine. Este recomandată o îngrijire și mai atentă în această perioadă. A crescut astfel cererea de produse și tratamente care oferă efect de lifting și tonifiere.

Mascneea – o noua afecțiune a tenului

pandemia a schimbat industria frumusetiiMascneea este o iritație a tenului care apare de obicei la persoanele care poartă masca timp îndelungat.

„Masca de protecție și faptul că ne expunem foarte mult la lumina emisă de televizoare, calculatoare sau telefoane mobile pot duce la acumularea excesivă de sebum și la erupții cutanate. A crescut cererea pentru tratamente antiacnee și de reechilibrare a secreției de sebum”, spune Diana Baicu.

Soluții contra luminii albastre

“Lipsa luminii soarelui, lumina albastră a telefoanelor mobile sau a televizorului, dar și substanțele eliminate de produsele chimice de curățat suprafețele ne pot dăuna pielii. Aceasta devine ternă, cenușie, dezhidratată, ori se îngrașă și poate duce la apariția acneei.

Zilnic este nevoie de curățare, tonifiere, serum, cremă de față și de ochi, iar o dată la câteva zile sau sau ocazional exfoliere și măști folie ”, declară Diana Baicu.

Răsfăț Spa acasă

Am petrecut timp în casă mai mult ca niciodată în 2020, astfel că ne-am putut aloca momente de răsfăț și relaxare. A crescut astfel cererea de produse de tip Spa, ce pot fi folosite acasă.

„Top Line a lansat anul acesta, spre exemplu, o colecție de la ACADEMIE SPA, cu produse inspirate din tradiția japoneză, respectiv din experiențele senzoriale polineziene: scrub, loțiune de corp, cremă de mâini și ceară modelatoare, ce oferă o experiență de spa memorabilă, chiar și acasă. Sunt formule curate și naturale, nu conțin ingrediente sau derivate de origine animală, au ambalaje certificate FSC care asigură un management durabil al pădurilor, iar cutiile și recipiente sunt 100% reciclabile”, declară Diana Baicu.

Cum să alegi demachiantul potrivit

Clean Beauty

“Filosofia Clean Beauty a apărut de ceva timp, iar în 2020 s-a intensificat. Se cer produse cu ingrediente și arome naturale, derivate din plante, de pe plantații sustenabile, fără parabeni, phthalates, formaldehyde sau talc, vegane, curelty free, ecofriendly, hipoalergenice, în ambalaje reciclabile, atât ca produse de skincare cât și haircare”, adaugă Diana Baicu.

Distanțarea socială a dus la o mai mare cerere de servicii de consultație online

Diagnostic prin fotografie, metodă revoluționară

Distanțarea socială a dus la o mai mare cerere de servicii de consultație online. În acest sens, s-a dezvoltat o modalitate de diagnostic prin analiza unei fotografii, analiză realizată de medicul dermatolog asistat de inteligenta artificiala UNIVERSKIN.

“Poza pacientului este analizată prin intermediul algoritmilor de inteligență artificială și astfel este emis un diagnostic al tenului și o formulă personalizată, ambele avizate de un medic dermatolog. În funcție de nevoile tenului fiecărui pacient se aleg 3 din cele 19 ingrediente active Universkin și se integrează într-o formulă unică, proaspăt mixata, conform diagnosticului pielii”, explică Diana Baicu.

Vegan Beauty

Noua generație este extrem de implicată în protejarea naturii și este adepta veganismului, dincolo de conceptul alimentar clasic. Unul din marile branduri au adoptat acest trend. Anul acesta s-a lansat o gama ce continuă abordarea Clean Beauty începută cu gama Reversive: formulele sunt vegane, nu conțin parabeni, silicon, uleiuri minerale sau organisme modificate genetic. Regăsim până la 99% ingrediente de origine naturală, pre și probiotice, astfel asociate pentru a livra maximum de rezultat în ceea ce privește obiectivul de beauty.

Procesul de producție este unul sustenabil, ambalajele secundare – cutiile de carton – sunt făcute din hârtie reciclabilă.

În plus, încă un detaliu diferentiator: pentru fiecare produs Cleanformance vândut, brandul plantează un copac în pădurea Babor de langa Aachen”, declară Diana Baicu.

Menținerea culorii părului cât mai mult timp

“Chiar dacă vopsitul și îngrijirea corectă a părului se realizază în salon, în mod profesionist, în 2020 s-a remarcat o tendință de creștere a cererii de produse ce au rolul de a menține culoarea părului. Produsele din gama Moroccanoil Color Complete sunt bazate pe o nouă tehnologie avansată, ArganID™, ce infuzează ulei de argan profund în cortexul firului de păr, simultan ajutând la repararea și la sigilarea cuticulei (firul de păr reținând din vopsea cantitatea optimă necesară unei culori perfecte).  

Pandemia a schimbat industria de frumusețe

O mai mare atenție scalpului

Un păr sănătos începe cu un scalp sănătos. Până acum pielea de la rădăcina firelor de păr nu avea parte de atenția cuvenită. În 2020 s-a propagat puternic trendul îngrijirii scalpului, odată și cu lansarea unor noi produse. Acestea combat problemele cu care multe persoane se confruntă: scalp iritat, gras, păr mat, acumulare de produs de hairstyling la nivelul pielii scalpului.

 

Soluție pentru kilogramele acumulate în pandemie

Un procent considerabil de persoane s-a confruntat cu acumularea de kilograme în lunile în care s-a stat acasă. Au apărut astfel depuneri de grăsime care, de cele mai multe ori, nu dispar nici ținând dietă ori făcând sport. De aceea, este necesar să se intervină punctual cu ajutorul tehnologiilor de slăbit localizat. Imediat după perioada de lockdown, clinicile și saloanele au avut parte de o cerere peste medie pentru tratamente de slăbit localizat și remodelare corporală: prin criolipoliză, endermologie, împachetări, presoterapie și multe alte terapii și tehnologii”, declară Diana Baicu.

Epilare laser cu efect cât mai îndelungat

“Perioada de lockdown din primăvară a scos la iveală o problemă cu care s-au confruntat majoritatea femeilor: imposibilitatea de a urma procedurile de epilat în salon. Au realizat astfel că cea mai indicată soluție pentru a evita, pe viitor, o astfel de problemă, este să urmeze un plan complet de epilare definitică cu laser. Imediat după ce am ieșit din perioada stării de urgență, cererea pentru tratamentele de epilare laser Stardust a ajuns la un nivel fără precedent. Este soluția cea mai si eficientă și cea mai practică pentru îndepărtarea în siguranță a părului nedorit, oferind garanția unei epilări sigure, totale și de lungă durată în orice perioadă a anului”, declară Diana Baicu.

 

Related Posts

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: