Dieta Rina de 90 de zile. Cum să slăbești fără să renunți la ciocolată, pizza, înghețată și prăjituri!

Dieta Rina de 90 de zile ne ajută să scăpăm de toate angoasele care au venit odată cu sărbătorile. Da, am luat câteva kilograme în plus. Da, nu am avut timp pentru mișcare, dar suntem femei și vrem să arătăm bine în ciuda vremurilor.

Dieta Rina, pe care ți-o propunem astăzi, este o dietă prietenoasă. Cu ajutorul ei vei slăbi spectaculos și vei descoperi cum poți să mănânci de toate, fără să te îngrași. Singura regulă este să nu combini alimente nepotrivite: proteine cu carbohidrați sau proteine cu amidon.

Dieta Rina de 90 de zile este o dietă alimentară disociată, care constă în separarea și combinarea corectă a anumitor grupe de alimente. Dieta Rina presupune respectarea a 5 reguli de bază.

Astfel, vor fi 4 zile împărțite pe categorii: proteine (ziua 1), amidon (ziua 2), carbohidrați (ziua 3) și vitamine (ziua 4), zile care se vor repeta una după alta, pe toată durata celor 90 de zile.

Poți să mănânci aproape orice, dar singurele restricții ale dietei sunt legate de combinarea alimentelor. Ai voie să mânânci și la prânz și la cină același preparat, nepărat însoțit de o salată generoasă. În plus, la prânz ai voie și două felii de pâine.

Masa de seară înseamnă jumătatea din cantitatea consumată la prânz, dar de această dată fără pâine. Vestea bună și, totodată, surprizătoare a Dietei Rina constă în faptul că, ciocolata și prăjiturile sunt permise în ziua de carbohidrați (ziua 3 a dietei)!

Fiecare zi începe cu apa de dimineață, respectiv o cană de apă caldă sau rece în care poți să storci lămâie sau să adaugi o linguriță de oțet de mere și miere.

După 30 de minute, se trece la micul dejun, care constă, pe toată perioada dietei doar în consum de fructe proaspete sau uscate. Se pot consuma 2-3 mese de fructe, la distanță de 2 ore. Cafeaua și ceaiurile sunt permise, dar neîndulcite. Se vor consuma minimim 2 litri de apă pe zi.

Micul dejun la Dieta Rina

Micul dejun la Dieta Rina se servește între orele 04:00 – 12:00,

Prânzul între orele 12:00-14:00,

Cina între orele 18:00-20:00.

Ziua 1 – PROTEINE

Ziua 1 – PROTEINE (alimentul ales se completeză cu salate)

În ziua de proteine poți opta pentru unul din cele patru variante de alimente:

  • Carne – de pasăre (pui, curcan), pulpe pui, carne porc, organe porc, pește, hamburgeri, carne slabă miel, oaie, iepure, vită, capră, fructe de mare. (375 gr TOATĂ ZIUA – 250 gr la PRÂNZ și 125 la CINĂ).
  • Lactate/brânzeturi – lapte, iaurt, brânză, cașcaval, tofu (exclus brânză telemea, maturată sau cu mucegai.
  • Ouă 3 ouă pe zi, 2 la PRÂNZ, 1 la CINĂ.

Ziua 2 – AMIDON

Ziua 2 – AMIDON (alimentul ales se completeză cu salate)

  • Cartofi, orez, linte, năut, orez, fasole verde/uscată, mazăre, soia, porumb.

Ziua 3 – CARBOHIDRAȚI

Ziua 3 – CARBOHIDRAȚI (alimentul ales se completeză cu salate)

La PRÂNZ se consumă pizza cu legume, produse de patiserie și panificație, covrigi, saleuri sau 2 felii de pâine cu unt, iar la CINĂ prăjitură, tort și obligatoriu 40 gr ciocolată neagră cu 75 % cacao. Între prânz și cină vor exista 3 ore.

ZIUA 4 VITAMINE

ZIUA 4 VITAMINE – Se consumă doar fructe proaspete, uscate, înmuiate, semințe, legume crude, înăbușite, coapte.

Este interzis consumul de sare, zahăr și ulei.

În ziua 30, 60 și 90, în Dieta Rina se consumă doar apă.

Există un grup pe Facebook de practicanți ai regimului Rina, unde te poți înscrie și găsi atât susținerea necesară, cât și rețete utile în lupta ta cu kilogramele. La început, dieta Rina poate părea dificilă însă, cu susținerea celorlalte membre din grup vei reuși!

Sursă foto FB Grup Dieta Rina 90 de zile.

Related Posts

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: