7 filme despre modă mereu la modă! Care este pe gustul tău?

7 filme despre modă mereu la modă! Iată topul! Care este pe gustul tău?

Filme la modă: 1 Diavolul se îmbracă de la Prada (2006)

Când Andrea Sachs (Anne Hathaway), o tânără absolventă de Jurnalism, este angajată ca și asistentă a celebrei Miranda Priesley (Meryl Streep), redactor-șef al influentei revistei de modă Runway, șocul dintre culturi este exploziv. O tânără care nu avea nicio grijă față de cum se îmbracă și nici nu știa mare lucru despre modă este față în față cu această Cruella a modei, iar Miranda nu iartă nimic. De aici un film spumos, o adaptare a romanului lui Lauren Weisberger publicat în 2003.

filme despre moda

Filme despre modă: 2 Coco Chanel & Igor Stravinsky (2009)

Paris 1920. Numele Coco Chanel este pe buzele tuturor. Femeile bogate din Paris se prezintă la buticul de pe strada Cambon, la numarul 5, pentru a-și cumpăra creații feminine etichetate cu dublu C. În culise, creatoarea este răvășită de pierderea iubitului, Boy Capel, mort într-un accident de mașină. Asta până îl întâlnește pe compozitorul Igor Stravinsky. Fascinată de carisma și personalitatea celui care a fugit de Revoluția din Rusia, decide să ofere găzduire în vila ei din Garches atât lui, cât și soției și copiilor săi, devenindu-i amantă. O ecranizare în care Anna Mouglalis și Mads Mikkelsen aduc la viață un cuplu format din două genii în lumina unui ego supradimensionat.

Filme despre modă: 3 Yves Saint Laurent (2014)

Filmul ”Yves Saint Laurent” al lui Jalil Lespert scoate la lumină viața tumultoasă a unuia dintre cei mai mari creatori de modă francezi, un om a cărui viață personală a fost în strânsă legătură cu cea profesională. De la numirea lui la conducerea Casei Dior în 1957, la conducerea propriei Case în 1961, trecând prin întâlnirea cu Pierre Bergé, filmul livrează întregul geniu și complexitatea creatorului de modă. Sursele sale de inspirație, încercările lui, defilările baletului rusesc în 1976, triumful și decăderea în infern sunt perfet jucate de Pierre Niney, care a fost și premiat cu César pentru ”Cel mai bun actor”, eclipsând rolul similar făcut de Gaspard Ulliel în producția ”Saint Laurent”.

Filme despre modă: 4 Haute Couture (2015)

filme despre modaKate Winslet dă viață unei stiliste care se întoarce în orașul natal din Australia după ce a cunoscut succesul în Europa. Dar nu este o revenire inocentă, întrucât tânăra are în plan să se răzbune pe vecinii săi, responsabili pentru traumele din copilăria sa. Filmul poartă cu sine portretul unei societăți alimentată de egocentrism și multe alte defecte.

Filme despre modă: 5 The Neon Demon (2016)

O tânără ajunsă în Los Angeles dorește să își înceapă cariera de manechin. Ascensiunea ei rapidă, frumusețea și puritatea trezesc gelozii. Unele femeie se înclină în fața ei, altele sunt gata să facă orice pentru a o distruge. Aflat și pe lista Festivalului de la Cannes 2016, filmul ”The Neon Demon” al lui Nicolas Winding Refn revlă o Elle Fanning mai specială ca oricând.

Filme despre modă: 6 Personal Shopper (2016)

Atunci când Kristen Stewart joacă rolul unui “personal shopper” măcinat în filmul extravagant al lui Olivier Assayas, nu putea lipsi un premiu la Festival de Cannes 2016. Costumele sunt semnate Chanel, hainele în sine fiind un personaj central al producției. Un film pe care dacă nu l-ați văzut, este un must!

Filme despre modă: 7 Phantom Thread (2017)

Istoria creatorului de modă Reynold Woodcock (Daniel Day-Lewis în ultimul său rol) care domnește peste Londra plină de strălucire a sfârșitului anilor 1950, face ca filmul să fie o cronică elegantă despre modă, presărată cu o frumoasă poveste de dragoste. În regia lui Paul Thomas Anderson, are și Premiul Oscar pentru ”Cele mai Bune Costume” la Gala din 2018.

Foto: pixabay.com

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: