Cum să bei apă mai multă. Cana smart și alte trucuri inteligente pentru o hidratare corectă

Auzi zilnic reclama „Pentru o viață sănătoasă, consumați zilnic minimum 2 litri de lichide” însă, tot nu știi cum să bei apă mai multă? Iată 6 trucuri inteligente, smart sau altele la îndemâna ta, pentru o hidratare corectă.

1. Apă caldă pe stomacul gol

Începe-ți dimineața cu o cană de apă caldă, 250-300 ml, pe care să o bei pe stomacul gol. Dacă dorești poți adăuga în ea zeamă de lămâie, dacă nu, nu, important este să o bei calduță. Apa cu lămâie băută pe stomacul gol este un mod excelent de echilibrare a PH-ului organismului.

Îți vei regla astfel sănătatea sistemului digestiv și îți vei activa metabolismului. Apa caldă cu lămâie are efect de detoxifiere și aduce beneficii rapide la nivelul elasticității și luminozității pielii. Este acel “bună dimineața” pe care îl dai organismului tău.

2. Bei apă mai multă dacă o ai mereu la îndemână

Lucrezi de acasă în această perioadă? Înainte de a te așeza la birou, asigură-te că ai apă la îndemână. Cu siguranţă, dacă ai multă treabă, nu te vei ridica de prea multe ori pentru a te hidrata. De aceea, ar fi bine să îți stabilești cantitatea de apă pe vrei să o consumi, în orele de lucru și să o ai lângă tine.

3. Prietena la nevoie se cunoaște

Ești genul de persoană uitucă, tipul care se ia cu treaba și apoi se necăjește că a uitat să bea apă mai multă? Dacă lucrezi de la birou, o soluție foarte bună ar fi să-ți rogi colega să te atenționezi când uiți să te hidratezi. La început ia totul ca pe o joacă și, în timp, vei constata că ți-ai creat obiceiul de a te hidrata corect.

De obicei, bem apă atunci când ni se face sete. Să știi însă că senzația de sete apare când ești deja deshidratată, iar corpul îți transmite semnale. Puterea ta de concentrare a scăzut, tensiunea arterială și ritmul cardiac sunt afectate și fiecare celulă din corp strigă că are nevoie de apă.

Poți evita toate acestea. Setează-ți o alarmă la telefon, care să-ți amintească să-ţi umpli paharul cu apă de-a lungul zilei.

5. Uiți să bei apă regulat? Te ajută tehnologia!

Instalează-ți pe telefon aplicația care îți amintește să bei apă mai multă. Trebui doar să îți introduce greutatea în aplicație și ea va determina câtă apă îi este necesară corpului tău. După ce ai consumat un pahar notează-l în aplicație, iar aceasta va calcula ce cantitate de apă ți-a rămas de băut.

Cana smart
 

6. Cana smart, invenția care te va ajuta să bei apă mai multă

Ai auzit vorbindu-se despre cănile smart concepute special pentru a crea obiceiuri sănătoase privind hidratarea zilnică? Da, a fost inventată cana super inteligentă! Ea măsoară temperatura apei și te avertizează dacă este prea rece sau dacă este potrivită pentru a fi băută.

Cana are o capacitate de 360 ml și afișează atât volumul lichidului existent în cană, dar și câtă apă ai băut în total. Este perfecta pentru persoanele uituce, dezorganizate sau care muncesc mult și lasă sănătatea pe locul 2.

Cana smart se conectează la dispozitivul tău prin Bluetooth și îți oferă informații de fiecare dată când vei apă. În plus, această cană deșteaptă te avertizează cu o vibrație ușoară când este necesar să te hidratezi și te învață cum să bei apă mai multă.

 

Foto: pixabay, quickmobile

Related Posts

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: