Tort de vanilie cu fructe pentru Revelion! Ce ingrediente ai nevoie

Tort de vanilie cu fructe pentru Revelion! Ce ingrediente ai nevoie pentru acest desert delicios ne-a spus Ștefana Vasilache.

Tort de vanilie cu fructe pentru Revelion

Tort de vanilie cu fructe pentru revelion

Blat: 4 ouă, 150 g zahăr, 140 g făină, 2 lg ulei, 1 linguriță extract de vanilie

Cremă: 4 gălbenușuri, 2 linguri făină, 150 g zahăr, 10 g gelatină,  500 ml lapte, 200 g frișcă lichidă

Fructe la alegere: fructe de pădure, struguri, portocale, orice vă place!

Decor: 200 ml frișcă neîndulcită, 100 g mascarpone, 50 g zahăr pudră, 1 linguriță extract de vanilie.

Batem cele 4 ouă, împreună cu zahărul până crește de 3 ori în volum, adăugăm cele  2 linguri de ulei  și încorporăm cu spatula, apoi adăugăm făină cernută și o amestecăm cu spatula cu mișcări lărgi din jos în sus. Dăm la cuptorul preîncălzit la 170 de g în jur de 30 de minute, sau până trece testul scobitorii.

Tort de vanilie cu fructe pentru revelion

4 gălbenușuri le frecăm cu 150 g zahăr, adăugăm  2 linguri făină și încorporăm. Turnăm laptele și amestecăm bine. Dăm cratița la foc mic și amestecăm încontinuu până se îngroașă crema.

Oprim focul și punem gelatina la hidratat. Numai bine crema se răcorește putin cât să nu strice gelatina. În 7-8 minute când gelatina este hidratată o punem în cremă și amestecăm energic. Lăsăm crema la temperatura camerei la răcorit. Între timp batem cele 200 ml de frișcă cu extractul de vanilie și lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Când cele două sunt la temperatura camerei le amestecăm împreună.

Împărțim blatul în 3 părți egale, le însiropăm și punem un blat, strat de cremă și fructe multe la alegere ( struguri, portocale, fructe de pădure) punem apoi al doilea blat, cremă, fructe și ultimul blat deasupra. Dăm la rece pentru minim 4 ore.

Batem 200 ml frișcă cu 100 g mascarpone, 50  zahăr pudră și extract de vanilie și decorăm tortul. La alegere îl puteți orna tot cu fructe, bezele sau orice vă place!”, spune Ștefana pentru doinitaoancea.ro.

Tort de vanilie cu fructe pentru revelion

Foto: Facebook Stefana Bakes

 

 

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: