Ai preparat maioneză pentru salata boeuf și acum nu știi ce să faci cu albușurile rămase? Nu le arunca, cu ajutorul lor poți prepara deserturi delicioase!
Îți prezentăm 3 rețete pe bază de albușuri, ușor de făcut și cu ingrediente puține. În plus, îți amintim că Jamie Oliver spune că albușurile se păstrează foarte bine la congelator și că acestea se bat și mai bine dacă au fost congelate.


Pricomigdale din albușurile rămase de la Crăciun
Ingrediente pricomigdale
- 140 gr nucă;
- 25 gr migdale;
- 165 gr zahăr pudră;
- 75 gr albuș ( aproximativ 3 albușuri);
- un praf de sare;
- 1 linguriță extract de vanilie sau un plic de zahăr vanilat;
- 2 lingurițe extract de migdale;
- 1 linguriță extract de cafea.
Mod de preparare pricomigdale
Peste albușuri se pun extractele de migdale, cafea și vanilie. Compoziția se amestecă cu un tel până la omogenizare. Albușurile NU se bate spumă!
Nuca și migdalele se macină și se pun într-un castron. Se adaugă praful de sare, zahărul pudră și amestecul din albușuri. Se amestecă totul cu o spatula până când compoziția devine groasă. Dacă compoziția este prea vâscoasă, acesta se poate înmuia cu câteva picături de apă.
Pricomigdalele se așează în tava tapetă cu hârtie de copt, la distanță una de alta pentru a putea crește în voie. Se introduce tava pentru 15 minute la cuptorul preîncălzit la 175 de grade.
Pricomigdalele se scot din tavă abia după ce s-au răcit complet. Altfel, riscăm să rămână pe hârtia de copt.


Prăjitură Pavlova cu albușurile rămase de la Crăciun
Pe cât este de spectaculoasă, Pavlova este la fel de delicioasă! Probabil, de aceea a ajuns să fie celebră în întreaga lume. Gospodinele și Chef-ii se întrec în a prepara această rețetă, fie sub formă de tort sau de prăjitură.
Ingrediente prăjitura Pavlova
- 200 gr zahăr;
- 100 gr albuș de ou (aproximativ 4 albușuri);
- 1 linguriță zeamă de lămâie;
- 1 linguriță amidon;
- 1 praf sare;
- fructe de pădure congelate sau proaspete (zmeură, coacăze).
Modul de preparare îl găsești AICI
Fursecuri de bezea cu ciocolată și nucă
Ți-au rămas 4 albușuri de la prepararea maionezei de Crăciun și nu știi ce să faci cu ele? Prepară fursecuri de bezea cu ciocolată și nucă. Au grad mic de dificultate, sunt gata în aproximativ o oră și jumătate, au gust catifelat și se topesc în gură.
Ingrediente fursecuri de bezea cu ciocolată și nucă
- 4 albușuri;
- 260 gr zahăr;
- 1 praf de sare;
- 10gr zahar vanilinat;
Cremă
- 150 gr Nutella;
- 100 gr unt;
- 1 lingură de nucă măcinată în compoziție și alte 3 pentru decor.
Mod de preparare
Se mixează albușurile cu praful de sare până se ține și arată ca o spumă tare. Se adaugă în ploaie zahărul și zahărul vanilat și se mixează în continuare până la topire. Se continuă operațiunea până când tot zahărul este încorporat și topit.
Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu ajutorul pos-ului sau cu o linguriță se formează bezelele. Tava se introduce la cuptorul preîncălzit la 110 grade. Dacă cuptorul are ventilație, bezelele vor sta la coacere aproximativ o oră și jumătate. Dacă nu, ele se vor coace cu ușa cuptorului întredeschisă, aproximativ o oră. Bezelele trebuie să fie moi în interior, să aibă crustă tare la exterior și să râmână albe.
Între timp, prepară o cremă din unt mixat până devine cremos, peste care adaugă Nutella și nuca.
Când bezelele sunt gata și s-au răcit complet, se scot de pe tavă. Apoi, se lipesc între ele cu cremă de ciocolată, iar marginea cremoasă se trece prin nuca măcinată.
Poftă bună și să ne spui cum au ieșit!