Majda Aboulumosha: Până la 15 ani am fugit de soare de teamă să nu mă fac “neagră”

Majda Aboulumosha a scris pentru secțiunea 2 Pagini, din publicația noastră!

Majda Aboulumosha

“Mă numesc Majda Aboulumosha. Sau creața, sau fluture, sau multe alte apelative, pe unele le port cu drag în inima mea… pe altele am… făcut tot ce-am putut ca să le uit.

De ce am vrut să le uit ?! Pentru că mi-au marcat copilăria, pentru că de multe ori nu am înțeles de ce eram numită “neagră” , “cioară” , “leu” , etc.

Copil fiind mă vedeam la fel ca restul, iar în momentul când unii adulți sau copii mă numeau cum am precizat mai sus mă tot întrebam de ce folosesc acea tonalitate, de acolo mi-am dat seama că nu e neaparat ceva cu iubire față de aproape.

Majda Aboulumosha, 2 Pagini din viața ei

Majda AboulumoshaAm avut multe zile în care mă retrăgeam și plângeam, că mă simțeam dată la o parte, dar am avut norocul să cresc într-o familie cu principii sănătoase și cu iubire.

Așa am dezvoltat și eu la rândul meu dragoste pentru oameni, indiferent dacă au greșit sau nu.

Mi-am dat seama cu timpul că mulți acționează din neatenție sau din durere, unora am încetat să le mai găsesc scuze și pur și simplu m-am retras.

Am simțit rasismul mult timp și m-am luptat să mă fac auzită și simțită prin ce am eu de oferit și nu prin faptul că am altă pigmentare a pielii.

Majda Aboulumosha: “M-am temut pentru copilul meu”

Până la 15 ani am fugit de soare de teamă să nu mă fac “neagră”. 😂

Când am ajuns să fiu mamă, m-am temut un pic pentru copilul meu, m-am gândit să nu treacă și ea prin ce-am trecut eu, după care mi-am zis că eu sunt o fire foarte optimistă și am ales să nu fiu victimă și să nu fac tragedie din nimic, așa că o să-i fiu alături cu toate informațiile necesare și dragostea cu care am fost și eu crescută.

Am avut parte de un episod care mi-a rămas întipărit în memorie.

Jacqueline avea cam 4 ani, eram în supermarket și alerga, momentul în care un domn s-a exprimat așa:

– Ia-ți, “cioară”, copilul de aici!

Majda Aboulumosha

Nu am știut ce să-i răspund și de cele mai multe ori nu duc lipsă de cuvinte, dar am simțit că m-am întors în copilărie, doar că de data aceasta eu îmi țineam copilul de mână.

L-am lăsat să plece pe domnul respectiv privindu-l în tăcere, iar Jacquelinei i-am explicat că cioara este cea mai inteligentă pasăre de pe pământ și că domnul nu a știut cum mă cheamă și de aceea m-a numit așa. A fost mai important pentru mine ca ea să privească lucrurile cu bunătate, să nu învețe să răspundă cu rău la rău și să se bucure de copilăria ei.

Sunt fericită că ea este fericită și spune că noi avem pielea maronie. ❤️

Toți suntem diferiți, dar avem ceva în comun și anume Iubirea!

Iubirea pe care o purtăm în suflet și pe care e important s-o dăruim”, a scris Majda pentru rubrica 2 Pagini.

Foto: Facebook Majda Aboulumosha

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: