Cum să îți alegi coafura și culoarea de păr care să te definească. Marian Capet: „Tendințele, de fapt, vorbesc despre schimbare și curajul nostru de a alege singuri ceea ce ne dorim”

Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție să simți nevoia de o schimbare și să te întrebi cum să îți alegi coafura și culoarea de păr care să te definească.

Cum să ajungi la acel look care să te facă să te simți bine în pielea ta și să îți dea siguranță. Hairstylistul Marian Capet explică astăzi de ce tendințele sunt doar tendințe și de ce recomandă ca acestea să nu fie urmate întocmai.

– În fiecare an în perioada aceasta, începem să ne interesăm despre tendințele anului următor în materie de coafuri și coloristică. De ce sunt atât de importante aceste sugestii și cine le dictează?

Ca specialist, deși poate să pară ciudat, eu mă feresc de tendințe. Mi se pare că acestea creează un efect de turmă și că toată lumea îl urmează. Niciun hairstylist nu poate să știe cu ce îmi va stă mie bine și să stabilească pentru mine ce culoare mă va prinde. El nu poate să simtă trăirile acelei femei, care face o schimbare de look sau de culoare. Părul este o trăire, este un instrument de exprimare foarte important.

Și atunci, cum să îți alegi coafura și culoarea de păr și cum să știi ce să ceri când ajungi pe scaunul hairstylist-ului?

– Eu cred că fiecare om trebuie să poarte ceea ce simte el să poarte. Cred că trebuie să caute în el și să vadă ce își dorește și cum vrea să arate. Până la urmă, viziunea asupra noastră este cea mai importantă.

Pentru că părul vorbește despre noi, este o stare, o traire pe care o exteriorizăm. Când văd o persoană care a respectat întocmai tendința sezonului, știu că acolo este vorba despre o lipsă de creativitate, în ceea ce privește aspectul lui fizic.

Învață cum să îți alegi coafura și să îți descoperi stilul

– Este adevărat că noile trenduri în coafuri sunt prezentate în premieră la New York Fashion Week? Acolo se dictează tendințele în materie de styling?Și dacă da, ele sunt votate sau doar stabilite fără a se putea interveni asupra lor?

Specialiștii le aleg, experții în domeniu. Da, New York-ul dă ora exactă în modă și coafuri, cu cele două festivaluri Fashion Week de peste an. Bineînțeles, este normal să ținem cont de tendințele date de cei care au studii în acest sens. Asta nu înseamnă însă, că tuturor femeilor o să li se potrivescă și că vor arăta asemeni modelelelor propuse de specialiști.

Evident, dacă ne dorim să facem parte din categoria oamenilor care au un stil de viață la modă, ne vom inspira. Specialiștii dictează liniile însă, de acolo, fiecare profesionist, hairstylist, trebuie să vină cu creativitatea proprie și să-și dezvolte propriul stil.

Personal, mi se pare corect ca fiecare să poarte ceea ce i se potrivește și să evite să copieze de la alții. Suntem diferiți ca indivizi și avem trăiri diferite. Eu încurajez femeiele, cât de mult pot, să fie așa cum simt. Curajul de a experimenta, de a „risca” prin încercarea mai multor viziuni, va duce, până la urmă, către cea mai bună versiune.

Nu suport tiparele date, de genul: dacă ai fața triunghiulară trebuie să porți breton și dacă ai pielea nu știu de care este bine să îți vopsești părul în X nuanță.

Aceste lucruri sunt importante, da, dar mult mai important este să o asculți pe cea din fața ta și apoi să pleci pe ideea ei și să construiești coafura.

– Așadar, spui NU copierii și respectării întocmai a tendințelor și mizezi pe originalitate.

Fiecare femeie trebuie să poarte ce consideră că îi vine mai bine. Ea trebuie să își aleagă tunsoarea, coafura și culoarea pe care și-o dorește. În urma unei analize, noi putem să sugerăm liniile și să venim cu propuneri, dar cea care decide în final este persoana în cauză. Pentru că în momentul în care decizia va fi a sa, femeia va ajunge să dea viață acelei coafuri. Iar acest lucru o să se vadă! Părul, la fel ca machiajul, este o modalitate de a ne face pe noi să ne simțim mai bine. În momentul în care eu am încredere în ceea ce port, automat lucrul acesta o să se vadă la exterior, prin atitudine, stil și siguranță. Poate să vină oricine și să spună orice despre mine, nu contează, cât timp eu am încredere în alegerea mea. Tendințele, de fapt, vorbesc despre schimbare și curajul nostru de a alege singuri ceea ce ne dorim. De a ieși din tipare și de a evita efectul de turmă.

– Stilul personal pare să fie o comoară secretă ascunsă foarte bine. Cum facem să îl descoperim și să nu pierdem timpul?Unii poate nu-l vor afla niciodată.

– Prin exersarea noilor coafuri și culori, ajungem să descoperim ceea ce ne dorim noi și să ne regăsim întru-totul în acel stil. Încrederea și atitudinea sunt mult mai importante decât tendințele. Degeaba ai o coafură în trend, dacă tu nu te simți confortabil cu ea.

Disconfortul și încrederea ta joasă vor ieși la suprafață, prin toți porii. Este foarte important să ținem cont de cine suntem noi, de atitudinea noastră, acțiunile și activitățile pe care le avem. Sunt foarte multe aspecte și factori pe care ar fi bine să îi avem în vedere.

De exemplu, eu de fiecare dată întreb clienta: ”Ție cum ți-ar plăcea să arăți, ce vrei să transmiți?” Iar de la ideea ei, plec și dezvolt o coafură sau o culoare. Țin cont de ceea ce își dorește, pentru că ea o va purta. Degeaba îi spun eu că i-ar sta bine tunsă bob și vopsită verde, mov sau albastru, dacă ea nu se regăsește în aceste trend-urium să alegi noua coafura și culoare de păr

Ponturi despre construirea noului look. cum să îți alegi coafura și culoarea

– Un sfat pentru persoanele clasice, care merg pe aceeași linie și au nevoie de o schimbare, dar nu îndrăznesc să o facă.

– Să se asculte pe ele, să caute, să descopere și să experimeteze. Să îndrăznească pentru că, altfel, vor pierde una dintre bucuriile care dau culoare vieții.

Vor ști că alegerea a fost bună, în momentul în care se vor simți bine în pielea lor și vor sesiza în ele o schimbare de atitudine. O coafură corectă este ca un salt pe o trambulină. O femeie mulțumită radiază, transmite, iar cei din jur primesc mesajul că este fix ceea ce trebuie.

Și încă ceva, recomand tuturor femeilor să aibă grijă de păr, cum au de tenul lor. După cum bine știți, scalpul este la fel de important ca și tenul. Acordați măcar 5 minute pe zi părului vostru și felului în care îl aranjați. Părul simte când este neglijat!

Related Posts

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: