Trend de Crăciun! DA brazilor construiți din crengi și NU brazilor artificiali! – Cine spune asta!

Trend de Crăciun! Brazii construiți din crengi și cetină, pe structură metalică, coronițele împodobite în fel și chip pentru uși, scorțișoară, ghindele, conurile de brad, nucile sau florile din bumbac în loc de accesorii din plastic, luminile calde atât din instalații, cât și din felinare sau lumânări, accentele discrete de alb și roșu sunt parte din trendurile în amenajări pentru sărbătorile 2020, din punctul de vedere al lui Nicu Bocancea, cel mai premiat master florist român pe plan internațional.

trend de craciun

Trend de Crăciun! Iată ce trebuie să știi!

trend de craciuntrend de craciunDeși consideră că fiecare om trebuie să-și aranjeze casă după gustul personal și după armonia casei și a familiei sale, Nicu Bocancea a făcut totuși o lista de NU-uri, dar și de DA-uri personale pentru amenajările caselor de Crăciun anul acesta: “Atunci când sunt întrebat ce aș pune eu la categoria NU în ceea ce privește amenajările de Crăciun, trec 3 puncte: fără brad de plastic, fără brad tăiat, fără beteală! Iar la categoria DA, voi pune tot 3 puncte, ca să păstrez un echilibru : DA brazilor construiți din crengi și cetină, sunt la fel de rezistenți, miros la fel de bine și nu afectează cu nimic “sănătatea” pădurilor, aș mai adaugă “accesoriile” naturale precum nucile, ghindele, castanele, conurile de brad și fermecătoarele lumini care dau lumina caldă, precum felinare, lumânări sau instalații discrete, fără culori”, explică master floristul Nicu Bocancea, unul dintre moștenitorii celui mai longeviv lanț de florării din România, care de mai bine de 10 ani “construiește” brazii de Crăciun pentru mii de iubitori de natură și de frumos.

trend de craciun

Cu înălțimi care pot porni de la 50 de cm și pot ajunge până la 7 m, cu crenguțele prinse de o structură metalică ce poate rămâne, după ce trece sezonul, în depozitele florăriei an de an, până vine din nou iarna și reîncepe “constructia bradului”, extrem de bogați și de permisivi în ceea ce privește “scena” pentru accesorii și podoabe, brazii construiți de Nicu Bocancea sunt nu numai bucurie pentru clienți, ci și un reper și pentru floristii din alte țări.

trend de craciun

Ce brazi sunt în trend de Crăciun?

Iar variantele de brazi construiți sunt foarte multe și extrem de apreciate de amatorii de inedit: “Am primit telefoane anul acesta prin care colegi floriști din alte țări mă întrebau cum facem structura metalică pe care construim brazii pentru a putea face și ei același lucru pentru clienții lor. Frumusețea este ca forma conică a bradului poate fi redata cu ușurință și creativitate și din alte materiale, nu doar din crengi și cetină. Cu structură potrivită pe care se așează materialele, se pot face brazi extrem de frumoși din conuri, din ghinde sau din ace de pin, doar din aranjarea acestora. Sunt multe variante prin care oamenii care vor altceva în ceea ce privește amenajările pot impresiona”, dezvăluie Nicu Bocancea a cărui dăruire pentru fiecare brad construit poate dura între 4 și chiar 10 ore și începe din atelier și se împlinește în casele oamenilor.

trend de craciun

Brazii artificiali NU sunt în trend de Crăciun

 Cromatica în vogă anul acesta pentru brazii și aranjamentele de Crăciun are din nou aceeași vedetă, mixul între roșu și alb, însă suportă variațiuni care depind de cromatica ambientului și de gusturile fiecărei persoane:

trend de craciuntrend de craciun
trend de craciun

“Dacă spațiul este mai scandinav, mai urban, s-ar potrivi un brad alb simplu, dacă spațiul este înalt, mergem către un brad în nuanțe de roșu cu mici detalii aurii sau arămii, dacă avem o casă unde există copii, se pot adaugă accesorii pale în nuanțe de roz sau bleu. Roșul și albul sunt în continuare cele mai cerute, deși trendul de alegere a culorilor naturale este în crestere”, detaliază master floristul.

 

Bradul alb simplu in trend de Crăciun

Cea mai mare diferență în amenajările de sărbători față de anii trecuți este nerăbdarea cu care românii au ales, în 2020, să-și împodobească brazii și casele. “Daca până anul acesta, cei mai mulți dintre români începeau demersurile de ornare a locuințelor din prima sau a două săptămâna a lunii decembrie, acum cei mai mulți și-au transformat deja casele în colțuri de sărbătoare, de parcă au simțit nevoia să-și premieze cumva locuințele în care și-au petrecut mult mai mult timp decât odinioara”, a sesizat master floristul Nicu Bocancea.

trend de craciun

De obicei, totul se întâmplă că la carte, după ani de zile de experiență, însă farmec dau și momentele neprevăzute care la finalul sezonlui de iarnă ajung să stârnească hazul: “E crunt când avem bradul gata, după 10 ore de muncă, este tot că scos dintr-un vis și ne dăm seamă că nu merge instalația care este prima montată pe brad și trebuie să desfacem totul. Sau cum credeți că ne simțim când ajungem să montăm tot decorul în casă clientului și realizăm că bradul nu încape în lift, iar noi trebuie să ajungem pe scări, cu toate aranjamentele, până la etajul 10 și înapoi cu mătura până la parter. Sau când ducem o mândrețe de brad, aranjat și lucrat în cele mai mici detalii în atelier și constatăm că înălțimea camerei, furnizate de către client, este mai mică decât în realitate, așa că bradul nu încape. Sunt sute de povești amare pe moment, dar cu morală și haz pe termen lung, că în orice meserie.”, povestește cu nostalgie Nicu Bocancea.

trend de craciun

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: