Decorarea casei de Crăciun poate deveni o corvoadă dacă este lăsată pe ultima sută de metri. Dacă ți-ai propus să îți aranjezi căminul într-un mod original, de Sărbători, alocă timp pentru cumpărarea decorațiunilor sau realizarea ornamentelor hand-made.Decorarea casei și a bradului de Crăciun, 2020
Montarea bradului în suport, fie că vorbim despre un brad natural sau unul artifical, vestește cel mai clar apropierea Sărbătorilor de Iarnă. Gândește-te din timp în ce nuanțe ai vrea să îți împodobești bradul în acest an și achiziționează ornamentele în culorile dorite.
De obicei, globurile, beteala și restul ornamentelor sunt asortate în două culori: argintiu-bleumarin, auriu-grena, roșu-auriu perlat, mov-lila, alb-albastru, etc. Există însă multe persoane care împodobesc brazii cu ornamente de toate culorile, conform expresiei „împodobit ca bradul de Crăciun”.
Cumpără globuri de dimensiuni diferite, beteală și panglică asortată în culorile lor. Folosește un covoraș la baza bradului, pe care vei așeza ulterior cutiile cu daruri.
Optează pentru instalații de brad cu mai multe setări de lumini, pe care să le comuți în funcție de starea ta de spirit.
Coronițele pot fi cumpărate de-a gata sau pot fi realizate chiar de tine în stil 100% original. Ca să simplifici procedura, poți cumpăra coronițe simple de la florării. Ulterior, poți să le împodobești cu beteală, globuri de dimensiuni mici, felii de lămâie uscate, ornamente, conuri de brad și bumbi de bumbac.
La final, poți folosi un spray de nea pentru a-i da coroniței un aspect nins. Coronițele se pun pe masă, cu o lumânare de decor în mijloc. Ele pot fi atârnate la ușa de la intrare, în exterior sau la draperii, între perdele, cu fața în interior.
Colțul de Crăciun
În magazine poți să găsești numeroase variante de decorațiuni speciale. Cu ajutorul lor poți reproduce momentul nașterii lui Iisus Hristos, ieslea cu pruncul, cei trei magi, steaua și sfinții. Identifică un loc vizibil în livingul tău și aranjează aici figurinele respective.
Aranjamente cu brad și vâsc pentru decorarea casei de Crăciun
Cumpără lumânări ornamentale și creează pe tăvițe de bambus aranjamentele de Crăciun. Vei avea nevoie de câteva crenguțe de brad natural, globuri și conuri mici, bomboane, bețișoare de scorțișoară, felii de lămâie și portocale uscate la cuptor.
Pentru a amplifica importanța momentului sfânt din an, cumpără îngerași din lut și folosește-i la realizarea acestor colțuri de sărbătoare. Totul ține de bunul tău gust și imaginația ta. Folosește luminițe multe.
Ciorăpeii în culori alb-roșii, ce amintesc de ghetele lui Moș Crăciun sunt elemente de decor tradiționale, de mare impact. La fel și steluțele de Crăciun, simbol al nașterii lui Iisus. Poți confecționa steluțele din materiale cu aspect metalic, aurii, argintii, texturate sau mate. Ele pot avea dimensiuni diferite, marginile marcate cu spărtură sau praf argintiu, iar la final, să fie lipite pe ață și să înfrumusețeze un perete gol din casă.
Ghirlande de brad
Ghirlandele de brad sunt la fel de spectaculoase ca și bradul în sine. Ele îmbracă orice cameră și pot fi folosite atât la ornarea balustradei de la scări cât și la ferestre și la tocurile ușilor. Acestea pot fi simple, dar și accesorizate cu fundițe și panglici care să se asorteze cu globurilor din bradul casei.
Crăciunița, floarea care înflorește o singură dată în an, în preajma Sărbătorii Nașterii Domnului
Dacă nu ai acasă floare de Crăciuniță la ghiveci, cumpără câteva din comerț. Atenție însă! Cele din florării vor fi udate doar la bază, direct pe pământ și fără să li se atingă frunzele roșii cu apă. În caz contrar, frunzele se vor înverzi și floarea nu va mai fi la fel de spectaculoasă.
Lămâi și portocale uscate
Lămâile și portocale care se agață în ghirlande, în brad și în coronițe se fac foarte simplu. Ai nevoie de câteva fructe de acest fel pe care le vei tăia în felii cu grosime de 5 mm. Feliile de citrice se tamponează cu un prosop de hârtie și se introduc, pe hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit la 150 de grade.
După 30 de minute, toate feliile se întorc pe cealaltă parte și vor continua să stea la cuptor, la 140 de grade, încă 30 de minute. Urmărește procesul, iar când feliile au aspect uscat le scoți și legi fiecăreia câte o sfoară, panglică sau un șnur.
Turta dulce pentru Crăciun 2020
Figurinele de turtă dulce pentru ornarea bradului și a altor aranjamente de Crăciun au dimensiuni mici și sunt de mare efect. Ele se realizează simplu, în casă, în forma dorită și vor fi ornate după bunul plac. Dacă le vei decora cu glazură vor fi cu atât mai simpatice, când vor sta atârnate pe ramurile de brad.
Creștinii din lumea întreagă sărbătoresc Crăciunul astăzi, pe 25 decembrie. Sărbătoarea simbolizează nașterea lui Iisus Hristos, Mântuitorul nostru! În zi…