Cum să faci curățenie “generală” acasă, de plăcere și fără efort. Trucuri mici, satisfacții mari!

Să faci curățenie acasă, de plăcere este un lucru aproape rar. Dar să faci curățenie “generală” acasă, de plăcere și fără efort, pare ceva nemaivăzut și nemaiauzit.

Majoritatea dintre noi a crescut acasă, sub “dominația” celor 3, dacă nu chiar 4, curățenii “generale” mari de peste an. Una se petrecea de Paște, una vara sau la început de toamnă, ori și, și, iar ultima avea loc în înaintea sărbătorilor de Crăciun.

Deși ne jurasem, în copilărie, că noi nu vom respecta tradiția curățeniei așa zis generală, ajunși la maturitate descoperim că procedăm identic precum părinții noștri.

Aproape identic, pentru că astăzi, ajutate de tehnologie, gospodinele pot face ordine exemplară în timp ce, surpriză!, se uită la un serial sau vorbesc la telefon.

Am întocmit o listă cu trucuri, pe care să le aplici, când gospodina din tine pare să fi adormit și, vai, sărbătorile bat la ușă!

12 trucuri pentru a face curățenie “generală” acasă, de plăcere și fără efort

1. Îmbracă-te într-o ținută comodă și pune-ți muzică. Alege hituri ritmate, pe care le cunoști și le poți fredona și pregătește-ți soluțiile de curățat.

2. Dă jos perdelele și draperiile și pune-le la spălat, separat. Cât timp se spală, tu vei curăța geamurile.

 

3. Spălatul geamurilor va deveni o joacă de copii, dacă vei folosi aparatul magnetic cu două părți special gândit pentru spălarea lor. Da, da, există așa ceva! Dispozitivul este format din două părți magnetice cu ajutorul cărora poți spăla geamurile și pe dinăuntru și pe dinafară simultan. Da, în același timp și dintr-o singură trecere pe ambele părți. Ustensila salvatoare este prevăzută cu o funcție dublă, pe de-o parte spală geamul, iar pe de alta, banda de cauciuc îndepărteaza soluția și lasă geamul uscat și sclipitor.

4. Faianța din bucătărie și baie se spală de drag dacă vei cumpăra soluții fără clătire. Practic, economisești timpul de lucru la jumătate.

5. Vesela și paharele se curăță cristal și aproape singure dacă schimbi muzica și alegi să asculți colinde. Motivația crește, iar dacă ai mașină de spălat vase poți băga în ea toată vesela din casă. Acum, parcă simți că vin sărbătorile!

6. Vremurile în care cuptoarele se curățau în ore în șir, cu soluții corozive și sacrificarea mâinilor noastre au apus demult. Astăzi, cuptorul de acasă se curăță singur, dacă ai unul din noua generație, care are inclusă această funcție. Trebuie doar să îl încălzești la temperatura indicată și apoi să îl ștergi cu o lavetă umedă.

Te-ar putea interesa și“Pe ce se duc banii când se duc. Cum să economisești bani pentru renovarea casei”.

7. Pentru un efect „wow”, freacă rosturile pardoselei cu soluțiile speciale prevăzute pentru ele. Cu ajutorul lor, chitul rosturilor dintre plăci va fi ca nou și toți musafirii te vor întreba dacă gresia ta a fost montată proaspăt.

8. Nu-ți propune obiective mărețe într-o singură zi și evită să transformi perioada de curățenie “generală” de acasă, într-o corvoadă sau într-un maraton. Dacă tot lucrezi în sistem home working, poți face curățenie temeinică pe etape, în pauzele tale de lucru când este recomandat să faci… mișcare.

9. Ordinea pe rafturi și în dulapuri poate fi făcută și seara, când urmărești sau asculți emisiunea ta preferată sau stai la povești, la telefon, cu prietena ta. Pune telefonul pe speaker și…gura merge, mâna merge.

Te-ar putea interesa și “11 tehnici de purificare a energiilor casei”

10. Ai un munte de haine curate, așadar foarte mult de călcat? Adu-ți masa și stația de călcat în fața televizorului și urmărește dezbaterile sau talk-show preferat de la tv, în timp ce le așezi la dungă și apoi pe umerașe.

11. Frecatul tapițeriei canapelelor și cel al covoarelor te vlăguiește? Cumpără cele mai eficiente soluții de curățat din comerț. Aspiră canapeaua și covorul. Aplică pe stofă și covor soluția cumpărată, ca în recomandările din prospect și, în timp ce acestea acționează, ia o pauză.

Dacă aspiratorul tău este performant, folosește-l și înainte și după curățare. Va peria el suprafețele mai bine decât ai fi făcut-o tu, manual.

12. Ai auzit vorbindu-se despre aspiratorul robot? Bun băiat, să tot fie așa ceva la casa omului. El aspiră singur, fără să fie manevrat de tine, își calculează timpii și insistă unde sesizează murdărie și praf. După ce a curățat, robotul se comută pe funcția mop și începe să spele pardoselele.

Pentru că este super inteligent, aspiratorul socotește și folosește cantitatea de apă necesară volumului de murdărie. La final, se duce singur și se cuplează la stația sa de încărcare. În timpul ăsta, tu poți să-ți pui un pahar cu vin și să sărbătorești că ai reușit să faci curățenie de plăcere, fără efort și anul acesta!

 

 

Related Posts

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: