Marele dicționar al bolilor explică pe înțelesul tuturor de unde provin bolile/ afecțiunile și ce anume le generează.
Dacă am întreba un medic de unde provin afecțiunile, ne-ar spune că acestea reprezintă o alterare a sănătății fizice, care destabilizează corpul și funcțiile organelor.
Dacă privim bolile din punct de vedere spiritual, ele apar ca urmare a unei perioade de dezechilibru emoțional pe care, deseori, nu numai că nu am acceptat-o, dar ne-am și lăsat prinși în capcana ei.
De aceea, astăzi, tot mai mulți specialiști afirmă că adevărata rădăcină a bolilor nu se află în neputințele fizice, ci este declanșată de psihicul nostru.
Astfel, omenirea s-a întors la ceea ce se știa de mii și mii de ani: starea sănătății noastre este dată de armonia existentă între emoțiile, mintea și corpul nostru. Dacă un singur aspect emoțional a fost perturbat, efectele se răsfrâng în corpul fizic și asupra psihicului.
La un moment dat, toate suferințele reprimate, nemanifestate, vor tinde să iasă la suprafață. Unele se vor manifesta în boli, iar altele își vor lăsa amprenta asupra fizicului.
Marele dicționar al bolilor – găsirea cauzei declanșatoare
La apariția unei boli, se spune că este important a se căuta cauza declanșatoare. Etapa este urmată de eliberarea tensiunii acumulate: suferința pe care am reprimat-o și am conștientizat-o abia atunci când ea s-a manifestat în boală.
În cartea sa, “Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor” psihoterapeutul Jacques Martel explică și exemplifică de unde provin bolile și afecțiunile care le generează.
„Ca să putem ieși din fundătura unde am ajuns, bolnavi fiind, este nevoie să facem o cale întoarsă cu mintea și cu inima. Să ne amintim acea decizie, acel act, acel gând, acea emoție, acel conflict, acea slăbiciune, acea traumă, acea temere. Respectiv, ce anume ne-a determinat să facem primul pas ce ne-a îndepărtat de la calea cea bună și de la sănătate”, spune psihoterapeutul.
După identificarea cauzei, Jacques Martel susține că se poate începe procesul vindecării. În dicționarul bolilor, psihoterapeutul ne explică ce sentimente, emoții duc la apariția unei afecțiuni și cum le putem rezolva prin acceptare și reechilibrare.
„Ieșirea din cercul vicios se poate face printr-un pas lateral, nicidecum prin continuarea mersului înainte.
Ieșirea dintr-un labirint întunecat se poate face prin inspirație, nicidecum prin căutarea unor repere orbecăind.
Ieșirea dintr-o spirală descendentă se poate face printr-un salt în înălțime, ori prin urcușul treaptă cu treaptă, nicidecum prin săpături în adâncime. (…)
Vindecarea presupune credință în sursa creatoare și încredere în resursele interioare. (…) Vindecarea nu o găsești neapărat la capătul unei căi vindecătoare. Vindecarea este cel mai adesea chiar Calea spre Vindecare.
Iar Calea spre Vindecare trece întotdeauna prin punctul unde mintea, inima și trupul se unesc și devin Una cu Energia Creatoare și cu iubirea…Vindecarea este în tine!”
De unde provin bolile și afecțiunile
ALCOOLISM
Acestea se manifestă în momentul în care persoana în cauză simte un gol interior, afectiv, profund și caută să-l umple. Cauzele care declanșează alcoolismul pot să apară în copilărie, dacă persoana în cauză a fost victima unui abuz sexual sau pot însemna și o neacceptare a furiei tatălui alcoolic.
În opinia lui Jacques Martel, alcoolismul are o cale de vindecare – acceptarea situației din trecut:
„Dacă vreau să mă vindec de această boală trebuie doar să observ aspectele în care viața mea este deranjată. Având inima deschisă, voi putea rezolva această situație într-un mod conștient”.
ANXIETATEA
Este frica de necunoscut, de ceea ce o să vină. Persoana în cauză simte un dezechilibru între lumea fizică și percepțiile față de cea imaterială, pe care nu o înțelege rațional. Factorii declanșatori pot fi frica de moarte și o mare neîncredere în viitor. Vindecarea vine și de această dată din interior.
„Chiar dacă îmi este frică de necunoscut și neg, în mod inconștient, mecanismele ei, accept să îmi concentrez atenția pe următoarele aspecte: am încredere în viață și sunt convins că tot ce mi se întâmplă este spre binele meu, în prezent și în viitor”.
Rinichii sunt sediul fricii și totodată acel filtru al emoțiilor și deșeurilor corpului. Pietrele care se formează în rinichi reprezintă “o masă de energie solidificată”, creată din gânduri, frici și agresivitate față de cineva sau ceva, o anumită situație. Toate cuvintele nerostite și reținute se transformă în calculi renali.
Vindecarea se produce astfel: „Accept să îmi regăsesc o anumită pace interioară. Voi vedea viitorul calm și cu deschidere, trăiesc spontan, ca un copil, iar viața mea va fi fericită și plină de surprize”.
CANCERUL LA SÂN
Boala se instalează pe fondul unei neexprimări a adevăratelor sentimente și a unui dezechilibru apărut între rolul de femeie împlinită și cel de mamă. Cancerul la sân provine dintr-un sentiment de culpabilitate interioară față de sine sau față de copii.
Cancerul la sânul stâng indică dificultăți afective și emoții reținute, totul are legătură cu rolul de femeie, fiică, soră sau mamă.
Cancerul la sânul drept indică femeia responsabilă și ceea ce așteaptă de la ea, atât alții cât și ea însăși. Această formă vorbește despre așteptări și exteriorizarea laturii feminine a fiecărei persoane.
Vindecarea vine și de această dată din conștientizare, acceptare, renunțare la ranchiună și furie. Vine prin iertare!
PROBLEME DENTARE
Apar pe fondul fricii de a lua o decizie importantă, o decizie mereu amânată, care declanșează teamă.
GRĂSIME, OBEZITATE
Grăsimea înseamnă energia și puterea pe care ni le dăruim. Când energia este activă și circulă fără opreliști, ea nu se va fixa în grăsime.
Când energia nu este folosită în acțiuni, emoții și creativitate, grăsimea se va depune. La o persoană corpolentă, emoțiile și ideile se acumulează în kilograme.
DERMATITA
Aceasta indică o furie surdă, o iritare reprimată, care încearcă să iasă la suprafață. Este modul organismului de a reacționa, când psihicul se simte strâns cu ușa, într-o situație care îl deranjează și îi provoacă frustrări.
RĂGUȘEALA
Arată că există o epuizare mentală și fizică. Ea vorbește despre o emoție puternică și o agresivitate controlată.
INTOLERANȚĂ LA GLUTEN
Are legătură cu felul în care te simți. Ea apare la persoanele care au impresia că toți ceilalți, de obicei prietenii, le stau în cale și că din cauza lor nu se pot manifesta. Jacques Martel susține că persoanele care au intoleranță la gluten se află în dualitate, le plac oamenii însă, în același timp, se simt prizonieri în ei însăși.
Cu cateva zile in urma Revista Viva a aniversat 15 ani de existenta. Bineinteles ca s-a lasat cu o mare petrecere la care a participat toata lumea buna a showbizz-ului ,ca sa zic asa. :))
…Un tip /trick pe care il folosesc pentru rezistenta: imi aplic creion contur pe toata suprafata buzelor in culoarea pe care mi.o doresc. Exista si varianta sa pun si un strat de ruj in aceeasi nuanta, dar de cele mai multe ori..prefer fara ruj !
Eu, Doinita Mihaela Oancea, sunt pentru unii: un om, o persoana necunoscuta, o persoana publica,o actrita, o prietena,singura fiica, iubita, cunostinta,dusman,tiganca…sau mai stiu eu ce. Pentru mine, sunt Doinita, o persoana nemultumita de realizarile ei, de tot ce are si ce face. Tot timpul vreau mai mult, tot timpul cred ca nu e destul, tot timpul cred ca e loc de mai bine. Dar Uneori primesc palme, si ma trezesc ..si tot ce pot sa spun e : Multumesc Doamne !
Cred ca ati observat si voi ca am disparut din peisaj o vreme. Dar m-am intors…Nu oricum ci cu o noua infatisare a blogului (pentru care le multumesc baietilor de la Protoss Solutions), cu chef de scris si impartasit lucruri interesante iar ca o introducere …dupa o absenta de cateva luni, m-am gandit ca ar fi bine sa aleg niste stiri de prin presa :))
De femeia aceea care conduce. Conduce masina, conduce familia, conduce o companie, conduce discutia, conduce relatia, samd. Tot ea , #Ladyboss, castiga. Castiga bani, castiga batalii, castiga aprecieri, castiga debate-uri, castiga ceva chiar si atunci cand pierde, pentru ca ea nu vede pierderile niciodata, ci experientele.