40 de tablouri au fost donate, azi, Institutului Clinic Fundeni, în cadrul proiectului caritabil „ARTA DĂ SPERANȚĂ”

40 de tablouri, 23 de artiști și două luni de muncă reprezintă bilanțul proiectului „ARTA DĂ SPERANȚĂ”, destinat copiilor bolnavi de leucemie, cancere și alte boli grave, internați la etajul 6 al Institutului Clinic Fundeni.

Azi, lucrările de artă realizate sau donate de artiști pentru acest proiect inițiat de omul de afaceri Eduard Uzunov, „Asociația pentru Sprijinirea Artelor Frumoase” (ASAF) și Asociația „Aripi spre viață” au fost predate reprezentanților unității medicale, pe bază de donație, după ce au fost expuse publicului, pentru o zi la galeria Rotenberg-Uzunov.

Artiștii din țară și din străinătate, care au îmbrățișat această idee pentru suflet au fost: Marilena Murariu, Costin Neamțu, Lisandru Neamțu, Stela Vesa, Carmen Marin, Lucia Pușcașu, Lucian Liciu, Ion Drăghici, Gabriela Drăghici, Eugen Macinic, Vasile Dobre, Arina Bican, Ileana Dragomirescu, Vali Irina Ciobanu, Carmen Poenaru, Emanoela Szabo, Irina Florescu, Ion Văcăreanu, Mugurel Bărbulescu, Sanda Buțiu, Oana Bîrsan, Damir Petru și Alexandra Johansen. Cei mai mulți dintre ei au fost prezenți la expoziția organizată în centrul Capitalei.

„Arta dă speranță” – Galeria Rotenberg-Uzunov se implică

„Este un proiect de suflet, prin care încercăm să aducem o rază de lumină în viețile acestor copii aflați în suferință, a părinților lor, care le sunt permanent alături în spital și, nu în ultimul rând, cadrelor medicale care au grijă de ei.

Pentru că, se spune, arta vindecă și alină, arta este perfecțiune, este vis, este poveste, este panaceu pentru minte și suflet. Iar atunci când arta este îndreptată către oameni aflați în grea suferință, poate deveni o rază de speranță”, a declarat Eduard Uzunov, inițiatorul proiectului.

Asociatia „Aripi spre viață” a renovat deja etajul 6 al Institutului Clinic Fundeni

Asociatia „Aripi spre viață” a renovat deja etajul 6 al Institutului Clinic Fundeni prin proiectul “Inimi mari pentru zâmbetele celor mici”, susținut de sute de oameni, iar recent a deschis primul Centru de spitalizare de zi, în beneficiul copiilor afectați de cancer. Respectiv a micuților aflați sub tratamente de lungă durată și care aparțin unei grupe de risc crescut fiind imunodeprimați, atât din cauza bolii, cât și tratamentului cu citostatice.

„Susținerea acestor copii a devenit parte din viețile noastre, în cei 10 ani de când facem voluntariat pentru spitalele de pediatrie. S-a creat o legătură sufletească între noi și cadrele medicale. Am încercat de fiecare dată când a fost nevoie, să fim prezenți și să facem tot ce putem pentru a salva o viață sau a ușura suferința și grijile unor familii. Totul pentru ca părinții să se poată concentra cât mai mult pentru grija față de copiii lor”, s-a destăinuit Nicoleta Stoenescu, președintele Asociației „Aripi spre viață”.

La rândul său, președintele ASAF, Adina Rențea și-a deschis sufletul pentru acest proiect: „Am pornit în acest demers, convinși fiind că “arta dăruieste aripi, nu cârje”, așa cum spunea marele Victor Hugo, iar noi vom reuși prin strângerea operelor de artă donate de artiști renumiți, să aducem alinare, mângâiere și speranță, pentru minte, trup și suflet”.

Poate te interesează și “Ce înseamnă să fii artist în România”

Related Posts

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: