PETA Fashion Awards 2020: Catherine Zeta-Jones, Regina Elizabeth a II-a, Valentino și Marks & Spencer printre laureații Galei

PETA Fashion Awards 2020! Industria modei se tot adaptează și se aliniaza la noile curente sociale. O mișcare ce își are notorietatea de ani este cea prin care se luptă împotriva folosirii blănurilor naturale în modă.

Dacă până acum ceva vreme consumatorii de modă nu prea se întrebau unde și cum au fost create hainele, iată că de câțiva ani există o evidentă schimbare comportamentală. Iar celebra organizație PETA oferă și premii celor care le susțin inițiativele. Dacă anul trecut nume precum Victoria Beckham și Miley Cyrus erau recompensate pentru lupta lor de susținere a drepturilor animalelor, anul acesta PETA Fashion Awards 2020 a premiat case de modă ca Valentino și personalități precum Catherine Zeta-Jones.

PETA Fashion Awards 2020

PETA Fashion Awards 2020 – laureați

În 2019 actorul american Joaquin Phoenix a fost desemnat personalitatea anului de către organizaţia PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), Phoenix fiind un vechi susţinător al organizaţiei care luptă pentru drepturile animalelor. El a apărut în campania PETA „We Are All Animals“, prin care este cerută interzicerea activității companiilor de circ care folosesc animale. Actorul a participat la mai multe manifestaţii de gen şi a produs documentarul „The Animal People“, despre activiştii care luptă împotriva intereselor industriei. Tot in 2019, au fost premiati Chanel, Selfridges și Victoria Beckham la categoria “Best Luxury Fashion Moment” prin interzicerea pieilor exotice.

People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) este cea mai mare organizație pentru drepturile animalelor din lume. Are peste 6,5 milioane de membrii și susținători. Înființată în 1980, cu scopul de a stabili și apăra drepturile tuturor animalelor, este o organizație caritabilă internațională și nonprofit cu sediul în Norfolk, Virginia, și cu afiliați din întreaga lume. Organizația își concentrează atenția asupra celor patru zone în care există cel mai mare număr de animale care suferă cel mai intens pentru perioade lungi de timp: laboratoarele, industria alimentației, comerțul cu imbrăcăminte și industria de divertisment.

 

PETA Fashion Awards 2020:

  • ‘Progress in Retail Moment’: Valentino, Marks & Spencer, Next, New Look și Uniqlo – pentru interzicerea folosirii blănii Alpaca în colecțiile lor
  • ‘Progress in Luxury Moment’: Mulberry, PVH Corp (care include brand-urile Tommy Hilfiger și Calvin Klein), Paul Smith și SMCP Group (brand-urile pariziene Sandro, Maje și Claudie Pierlot) – pentru interzicerea folosirii pieilor exotice
  • Regina Elizabeth II a primit distincția ‘Most Iconic Moment’, pentru că renunțat definitiv la purtarea blănurilor
  • Catherine Zeta-Jones a fost numită ‘Best Celebrity Collection’ pentru colaborarea cu Butterfly Twists pentru o gamă de pantofi din piele artificială
  • ‘Most Wanted Award’ a fost acordat Telfar pentru gențile din piele artificială
  • ‘Collaboration Award’ a fost câștigat de Dr Martens pentru colecția vegană alături de Marc Jacobs
  • Stella McCartney a primit ‘Best Catwalk Moment’ pentru că a livrat un mesaj de susținere a drepturilor animalelor în cadrul Fashion Week, amintind tuturor că acele blănuri și piei pe care le vedem în prezentările de modă provin de la animale

PETA Fashion Awards 2020

Sub sloganul “The hottest trend in fashion is compassion”, Yvonne Taylor – PETA Director of Corporate Projects spune: “Este evident că viitorul aparține modei vegane, întrucât vedem că designerii și consumatorii de azi îmbrățișează materialele pentru care nu trebuie să moară sau să sufere animalele.”

Foto: peta.org.uk / pixabay.com

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: