Epilare definitivă cu laser, tot ce vrei să știi despre procedură. Puncte forte, puncte slabe!

Tehnica de epilare definitivă cu laser este de departe cea mai solicitată procedură comună de îngrijire a pielii, atât la femei, cât și la bărbați. Este dacă vreți, acea tehnică inovativă care a anulat toate terapiile clasice de îndepărtare a părului. De la depilarea clasică cu ceară, procedură care înmiresma tot cartierul cu un miros greu de tămâie, până la epilarea cu cremă, ață, zahăr și câte or mai fi.

În România, tehnologia a intrat pe piață în urmă cu mai bine de 25 de ani. De atunci, firele crescute pe sub piele au devenit istorie, brațele doamnelor sunt fine ca la zânele din povești și inghinalul, da, inghinalul este TOTAL!

Să nu îi uităm pe bărbați, care de câțiva ani s-au luat la întrecere cu femeile!

Ce nu știi despre epilarea definitivă cu laser. Puncte forte, puncte slabe!

Vergica Ionescu, specialist în epilare definitivă cu laser la Clinica Ensar Duman din București (www.ensarduman.ro) îți spune astăzi tot ce nu știi despre această tehnică. Puncte forte, puncte slabe, cum te pregătești și cât durează o ședință de tratament.

“Pacienta trebuie să se prezinte la clinică epilată. Ea se va epila cu lama, cu o seară înainte de programare. De asemenea, pe toată durata tratamentului, acasă, ea va folosi doar lama. Sunt interzise ceara, crema  depilatoare sau alte tehnici de smulgere a firelor de păr cât timp durează terapia.

În ziua sedinței de epilare, nu se vor aplica creme sau produse pe zona de tratament. Sunt interzise exfolierile sau peeling-urile.

Persoanele care se află sub tratament antibiotic tetraciclină, doxaciclină sau antiacneice (medicamente orale puternice) vor amâna ședința de epilare. După procedură, pe zona de lucru se vor aplica creme hidratante (dermato-cosmetice) și de protecție solară (S.P.F.) pe zonele expuse (față, brațe, picioare). Solarul, sauna, jacuzzi și piscina, respectiv toate mediile călduroase, sunt interzise și ele.

Ședințele de tratament diferă de la zonă la zonă. Ele pot avea durata de la 5 până la 20-30 de minute, iar un full body se poate întinde pe o perioadă de până la 2 ore.”

Când este indicat să începi ședințele de epilare definitivă cu laser

Dacă vrei să scapi de părul nedorit pentru a te bucura nestingherită, la vară, de soare și ieșirile la piscină stabilite din scurt, indicat ar fi să începi epilarea în sezonul toamnă-iarnă. Tehnica presupune respectarea unei scheme de tratament, iar acesta include pauze lungi între ședințe.

“Tratamentul se poate realiza în orice anotimp. Bineînțeles, ideal ar fi ca aceste ședințe să fie începute în sezonul de toamnă-iarnă, pentru a te bucura, vara, de o piele fină, lipsită de păr. Înainte de a începe tratamentul de epilare definitivă, specialistul va realiza un consult.

Atenție! Pacienții care urmează un tratament cu antibiotice sau antiacneice (pastile) sau cei cu afecțiuni care cauzează fotosensibilitate, prezintă risc de complicații. De aceea, este recomandat un consult cu specialistul în epilare, înainte de începerea tratamentului propriu zis.

Câte ședințe de epilare definitivă cu laser sunt necesare și ce distanță va exista între ele

Se recomandă un interval de 4-6-8 săptămâni între ședințe. Sunt diferiți factori care determină distanța dintre ședințe, pilozitate, felul în care crește și cade părul și, bineînțeles, zona tratată.

În cazul femeilor, pentru picioare, brațe și abdomen, se stabilește un interval de 6 săptămâni între ședințe. În schimb, la bărbați, după doar două ședințe de epilare, spate, se ajunge la o intensitate de o ședință la 8 săptămâni, respectându-se ciclul căderii și creșterii părului.

Sunt necesare între 6 și 8 ședințe pentru a se ajunge la rezultatul dorit. Rezultatul diferă de la pacient la pacient, în funcție de nivelul hormonal, pilozitate, rezistența rădăcinilor firelor de păr și regularitatea cu care au fost urmate ședințele de epilare.”

Tehnica epilării definitive cu laser are și ea anomaliile ei. De exemplu, bărbații se pot epila cu succes și definitiv pe spate, brațe și abdomen. În schimb, blondele, cele naturale, nu!

Și încă ceva. Părul crescut pe tâmple la bărbați dispare cu laser, în timp ce puful fin de pe tenul unei blonde se încâpățânează să reziste. Nedrept, foarte nedrept!

„Epilarea definitivă nu dă rezultate în cazul pacientelor care prezintă puf sau păr blond pe față. Firul este foarte subțire și rădăcina deschisă la culoare ceea ce înseamnă că laserul nu-l detectează.

Nu recomandăm epilarea definitivă pentru aceste cazuri, nici la nivelul feței și nici la cel al brațelor. Deseori, laserul definitiv nu acționează nici asupra părului blond de pe picioare. În firul de păr blond nu există pigment.

În schimb, laserul este foarte potrivit persoanelor cu ten deschis și fire de păr închise la culoare. Din acest punct de vedere bărbații sunt mai norocoși.”

Te-ar putea interesa Marian Capet: “Multe persoane nu știu să se spele pe păr”

Dar ce te faci însă, dacă ai fost înzestrat/ înzestrată cu puzderie de alunițe (nevi)? Poți apela la epilarea cu laser sau este mai bine să o eviți?

“Cercetările arată că folosirea echipamentelor laser medicale la nivel cutanat nu lezează edemul. Intens studiat, laserul s-a dovedit prietenos cu pielea. El nu produce mutații la nivel celular care ar putea duce la apariția unor forme de cancer. Fasciculul laser pătrunde 2-5 mm sub piele, ceea ce înseamnă că organele nu sunt lezate.

Există câteva reacții adverse cauzate de laser, cazuri rare pe care le vom menționa aici: eritem (roșeața superficială), edem tranzitoriu (ușoară umflătură), rar hipopigmentare sau hiperpigmentare după ședință.

Cât privește nevii (alunițele), dacă sunt ieșiți în afară îi acoperim, iar dacă sunt plați îi desenăm și ocolim. Nu trecem cu aparatul laser peste ei”.

 Te-ar putea interesa și “Make-up trend 2020-2021”

De ce sunt necesare ședințele de întreținere

Dar oare epilarea definitivă chiar este definitivă? Și dacă da, atunci de ce sunt recomandate ședințe de întreținere după tratament?

“Se va veni la întreținere, în momentul în care apar fire răzlețe de păr în zona unde s-au realizat cele 6-8 ședințe recomandate. Va fi nevoie de o singură ședință de epilare definitivă, maximum două, în funcție de necesitate și de la caz la caz.

Pacientele noastre aflate în etapa întreținerii, cele care au realizat epilarea definitivă cu laser cu tehnologia Soprano Ice Platinum, aparatură medicală aprobată de FDA, urmează o ședință de întreținere, maximum două. Există ani în care întreținerea lor nu este necesară după epilarea definitivă cu laser”, explică specialistul în tratamentul de epilare definitivă cu laser de la Clinica Ensar Duman.

 

 

 

 

Related Posts

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: