Moda versus pandemie! Ce propun celebrii designeri?

Moda versus pandemie. Cui îi mai arde să se gândească la ținutele pentru Crăciun sau Revelion? ”Care Revelion” este întrebarea care ne vine imediat pe buze.

Da, pandemia a obligat industria modei să se adapteze și să se reinventeze cumva. Acum facem ședințe de acasă și punem o bluză sau un sacou, păstrând pantalonii de casă… Cumva greșit ar fi mesajul caselor de modă.

Știm, șocul mare provocat de momentul martie, mai ales atunci când celebra Casă Lius Vuitton și-a închis sezonul la începutul lui martie. Se creiona un scenarii dintre cele mai pesimiste. Însă, toate show-urile de modă de până acum încearcă să contrazică pesimiștii și să aducă lumina speranței. Moda nu va muri niciodată. Se adaptează, dar nu dispare.

Moda versus pandemie: Party cu bocanci

Moda versus pandemie

Ce propun marile case acum? Una dintre idei: rochiile de party cu …. bocanci de iarnă. O combinaței care poate părea stranie, mai ales că modelele de încălțări de iarnă sunt promovate cu talpă joasă… Deci, ”Pa, pa!” tocuri! Că e o rochie din dantelă, din catifea, mai scurtă sau mai lungă, cu accesorii aplicate, bocancii sunt elementul-statement al accesorizării.

Distracție cu volum

Da, se poate spune că moda lui 2020 va intra în istorie cu un slogan trist: îmbrăcați din cap până în picioare, fără a avea unde merge… Cu toate acestea, designerii refuză să depună armele și parca strigă prin colecții ca nici nu contează că stăm pe canapea, important este să ne simțim bine. Și cum haina contribuie la starea de spirit, ei au unele dintre cele mai mișto propuneri: volume în linia de croială, vizibile la nivelul mânecilor în stil balon (Chanel, Fendi), la tricouri care par că explodează (Gucci, Off-White, Carolina Herrera).

Moda versus pandemie

Să fie strălucitor

Din ceea ce au adus pe catwalk, casele de modă spun clar și răspicat: nu se renunță la senzaționalul auriu! Vezi colecții precum cele prezentate de Tom Ford, Salvatore Ferragamo, Bottega Veneta, etc.

A revenit cardiganul

Cele mai renumite case de modă l-au inclus în colecții (Dolce & Gabbana, Chloé, Chanel, etc). Purtat cu pantaloni, cu fuste-stilou (Fendi, Christopher Kane), cardiganul – acest accesoriu al bibilotecarilor, cum este el “alintat”, câștigă la capitolul ”În trend”.

Făcută franjuri de pandemie? Moda le adoptă!

Prada este casa care a deprins acest obicei de a dicta linia sezonului. Astfel că a fost suficient ca Miuccia Prada să pună un blazer în stil business peste o exuberantă fustă în franjuri ca sezonul toamnă-iarnă 2020 să aibă un must have! Unele case de modă au împins mai departe puterea franjurilor. Vedem rochii în stilul flapper al anilor 20 cu franjuri făcute din ciucuri la Dior sau cozi groase aplicate pe paltoane, genți și rochii la Bottega Veneta.

Intră în Matrix

Ceea ce am văzut la personajul lui Keanu Reeves în materie de haină a devenit sursă de inspirație. Reinterpretate și personalizate în funcție de vizunea fiecărei case de modă, modelul Matrix pare să cucereasca sezonul de la Fendi și Versace, la Balenciaga sau Hermès.

Moda versus pandemie

Moda versus pandemie: Roșul este la putere!

Dacă te întrebai ce culoare are prioritate, iată ca surpriza este … nicio surpriză. De la ciorapi, la cizme, de la rochii la bluze, cardigane sau genți, în diferite nunațe, roșul e rege. Poate că se vrea un statement, o culoare care să anime, să lupte by default cu cenușiul pesimismului generat de pandemie…. Poate că această culoare își revendică pur și simplu eleganța și puterea. Cine știe? Cert este că se află în trend!

Foto: pixabay.com

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: