Ho’oponopono – Terapia iertării, cea mai simplă practică energetică de a face pace cu TINE și cu ALȚII!

Îmi pare rău!

Iartă-mă!

Îți mulțumesc!

Te iubesc!

4 afirmații simple rostite conștient formează secretul de peste milenii din spatele practicii Ho’oponopono- Terapia iertării. Terapia Ho oponopono ne întoarce la origini și ne arată că iertarea, despre care ne vorbea Iisus este cea mai puternică metodă de vindecare. A noastră și a situațiilor din viața noastră.

Miracolul s-a lăsat redescoperit în urmă cu două decenii, când Dr. psihologul Ihaleakala Hew Len a reușit să vindece o întreagă secție psihiatrică prin această tehnică antică hawaiiană.

Teoria sa pleacă de la ideea că noi creăm lumea prin gândurile noastre. Ceea ce suntem și se întâmplă în viața noastră este o consecință a gândurilor proprii. Practic, lumea din jur este o oglindă ce reflectă tot ceea ce se întâmplă în interiorul nostru. Putem schimba starea de fapt a lucrurilor prin puterea nelimitată a gândului nostru. Acceptarea situației care ne deranjează este un prim pas spre renunțare, eliberare, pace și o viață trăită în armonie.

Practica Ho’oponopono – Terapia iertării presupune rostirea zilnică a patru afirmații binecuvântate: Îmi pare rău! Iartă-mă! Îți mulțumesc! Te iubesc!

Cu Ho’oponopono îți vindeci relația ta cu tine, relația cu o persoană dragă sau accepți un eveniment. Practicarea nu necesită o stare de meditație. Poți repeta în gând cele patru afirmații, când lucrezi sau te afli în mișcare.

Însă, pentru că se spune că ruga nu trebuie să fie călătoare și puterea de concentrare o atingi când te afli într-un mediu sigur, recomandăm practica acasă. Prin această terapie, casa se va încărca cu energie pozitivă.

Cum se realizează Ho’oponopono – Terapia iertării

Așadar, așează-te în poziție de meditație sau pe un scaun și stabilește-ți intenția. Mai exact persoana sau situația cu care vei lucra spre împăcare și acceptare. Poate să fie vorba despre un șef, un părinte, un prieten care te-a dezamăgit. Sau poate fi vorba despre o situație în care te-ai aflat și ești nemulțumit de felul în care tu ai acționat, ceea ce a dus la urmări aparent ireparabile.

Concentrează-te și rostește numele persoanei/situației, în gând sau cu voce tare și apoi spune: Îmi pare rău! Iartă-mă! Îți mulțumesc! Te iubesc! Este important ca trăirea să fie autentică și cererea de iertare să fie pe deplin sinceră. Imaginează-ți că persoana respectivă se află în fața ta, chiar la nivelul tău și te privește. Rostește afirmațiile autentic și asigură-te că această cerere de iertare vine din suflet.

Este posibil ca la început să îți fie greu să îți ceri iertare unei persoane sau situații care încă doare. După câteva zile de practică însă, vei sesiza că acest blocaj va ceda și vei reuși să îți ceri iertare conștient, acceptând tot ceea ce s-a întâmplat.

Zi după zi, vei simți cum strânsoarea, senzația de apăsare, cedează și starea de acceptare ia locul înverșunării. Repetă Ho’oponopono cu această persoană/ situație 5-10-20 de minute pe zi, timp de 21 de zile (perioadă în care creierul începe să se obișnuiască cu un lucru nou).

Te-ar putea interesa și “21 de zile de recunoștință, terapia care îți ridică vibrația”

La final, vei simți o stare de eliberare, armonie, recunoștință și bucurie. Practic, din persoana închisă și blocată într-o situație copleșitoare emoțional vei deveni un om fericit și încrezător.

Trăirile sunt atât de puternice încât, dacă ai avea în fața ta fizic, în acel moment, persoana cu care lucrezi, ai îmbrățișa-o imediat. Dar ceea ce este și mai uimitor este faptul că, la un moment dat, vei sesiza că omul cu care ai lucrat își va schimba atitudinea față de tine. Există și o explicație. În timpul terapiei Ho’oponopono se creează o legătură între tine și respectiva persoană, la nivel sufletesc și energetic. Astfel, lucrurile vor fi repuse în echilibru și în ordinea lor firescă.

Această trecere de la furie și neacceptare la dragoste și recunoștință se produce treptat. Vei avea senzația de miracol. Te vei întreba firesc, care ar fi fost cursul vieții tale dacă ai fi știut mai demult cum să accesezi aceste “instrumente”.

Ho’oponopono cea mai puternică practică de vindecare AICI

Ce reprezintă cele patru afirmații – Ho’oponopono – Terapia iertării

Liliana Stanciu (www.eliberareemotionala.ro) ne explică ce reprezintă cele patru afirmații ce constituie elementele de curațare energetică în Tehnica Iertării Ho’oponopono:

1. Îmi pare rău – se referă la “îmi pare rău că am creat această energie care se întoarce acum la mine”. Îți ceri iertare ție însuți/ însăți, deoarece – ca un creator conștiincios al vieții tale, dacă ai devenit conștient de negativitate – realizezi că tu ești acela care a creat-o. Această căință nu este o autoînvinovățire, ci o recunoaștere a opoziției pe care ai permis-o în existența ta.

  1. Iartă-mă – se referă la “Iartă-mă că am creat această energie care se manifestă aici și acum în viața mea”. Din nou, te ierți pe tine – nu pe oamenii sau circumstanțele care au adus această negativitate în viața ta. Tu EȘTI și oamenii și circumstanțele. Toate ești.. TU! Deși aparent, aplicăm Tehnica Iertării către cineva, spunându-i numele și dorind vindecarea relației, nu există cu-adevărat, altă Iertare în afara Iertării de sine.
  2. Îți mulțumesc – se referă la “Îți mulțumesc pentru oportunitatea de a curăța această energie joasă, care se manifestă aici și acum”. Simpla recunoștință. Îți mulțumești ție însuți/însăți, nu numai pentru că ai permis ca opoziția să se manifeste în viața ta, dar și pentru că acum îți dai voie și te deschizi către oportunitatea de a curăța această negativitate, lăsând-o să plece, eliberând-o din viața ta.
  3. Te iubesc – se referă la recunoașterea faptului că totul este în legătură cu tine și că ești vrednic de toată Iubirea de sine pe care o poți manifesta. Pur și simplu, fără așteptări, total necondiționat.

Ho’oponopono este nu numai un instrument perfect de curățare și reprogramare a subconștientului, ci și de Reconectare a propriei noastre ființe cu Sursa. Metoda te poate păcăli prin simplitate, dar are puterea de a dezintegra suferințe ce au lăsat urme adânci.

Ho’oponopono este o tehnică neconvențională descoperită și utilizată de către Dr. Hew Len, un medic psiholog și terapeut din Hawai, care a arătat că relația cea mai importantă este cea pe care o avem cu noi înșine. Ea se mai numește și Tehnica hawaiiană a Iertării”, spune pentru www.doinitaoancea.ro Liliana Stanciu, de la www.eliberareemotionala.ro.

Terapiei Ho’oponoponă cu Liliana Stanciu o găsiți AICI

Dr. Ihaleakala Hew Len, despre miracolul Ho’oponopono – Terapia iertării

“Adevărata muncă a intelectului nu este să găsească soluții la probleme, ci să ceară iertare”, spune Dr. Hew Len.

La întrebarea: “De ce să ne iertăm pe noi inșine?” Dr. Hew Len răspunde astfel:

“Lipsa iertării este cea mai mare toxină pe care am stocat-o în corpul nostru. Corpul nostru știe cum să fie întreg. Gândurile noastre negative blochează căile neuronale și creează boli și dizarmonie între celule.

Emoția negativă a furiei eliberează o substanță chimică iar aceasta afectează mușchiul inimii. Fricile nejustificate ne compromit sistemul imunitar și ne diminuează energia vindecătoare. Fiecare gând negativ pe care îl ai despre tine – sau despre alții – creează o coardă sau un fir (numit aka în limba hawaiiană), care se află în jurul tău, blocându-ți accesul la Lumină și menținându-te în întuneric.

Egiptenii au înțeles acest concept, diagramând corzile în hieroglife. Biblia menționează aceste corzi, numindu-le legături sacre sau rețele. Imaginează-ți cât de multe corzi ai acumulat de-a lungul vieții tale, pur și simplu pentru că societatea noastră modernă nici măcar nu recunoaște existența acestora!”, explică Dr. Ihaleakala Hew Len.

Te-ar mai putea interesa și “Gáspár György, psiholog, despre cine e responsabil de cum acționăm, gândim, simțim”

Related Posts

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: