Ți-ai propus să îți reamenajezi spațiul de locuit și visezi la un mobilier nou nouț? Ai ideile conturate, însă banii se duc și tu nu reușești să economisești? Folosește aplicațiile financiare care te ajută să înțelegi de ce-ți trec banii printre degete.

Pe ce se duc banii când se duc? Conștientizează cât câștigi și cât cheltui

Înainte să strângi bani pentru mobilier nou și renovarea casei, socotește câți bani îți intră și îți ies lunar din cont.

Cei mai mulți oameni nu știu cu adevărat cum stau cu banii și s-au obișnuit să trăiască în haos și instabilitate financiară. Pentru mulți dintre ei, cel mai fericit moment al lunii este cel în care salariul este virat în cont și cel mai neplăcut, în zilele lungggi de dinaintea datei de leafă.

În aceste condiții, este firesc să te întrebi pe ce se duc banii când se duc și ce ai putea să faci ca să reușești să economisești pentru casă.

Experții financiari spun că primul pas este cel al conștientizării sumei care îți intră și îți iese din cont, lună de lună. Așadar, apucă-te de socotit. Adaugă aici și veniturile constante pe care le ai, bani primiți de la părinți sau cei obținuți din colaborări extra job. Pune pe hârtie doar sumele permanente, pe care știi că te bazezi.

Cum se împarte bugetul dintr-o lună

După ce ai un total, începe să-l împarți. 50% din câștiguri vor merge către necesități (rate, chirii, facturi, taxe facultate sau grădinița copilului tău). Din ceea ce rămâne scade 30% pentru alte necesități (haine, obiecte de igienă, coafor, taxi, cărți, restaurant și ieșiri cu prietenii). Finanțiștii spun că cei 20% care îți rămân ar fi bine să îi pui de-o parte.

Dar cum de la zicere la facere este o cale lungă și multe “neprevăzute” pot apărea într-o lună, iată că la final de lună, pușculița ta rămâne goală.

Și totuși, pe ce se duc banii tăi? De ce par mulți, când îi calculezi și de ce se risipesc pe nimic până la sfârșitul lunii?

Aici ne ajută aplicațiile digitale de tip jurnal financiar.

Aplicațiile care te ajută să strângi bani pentru mobilier nou și renovarea casei

Cashbase este o aplicație care îți permite să-ți înregistrezi veniturile și  cheltuielile. La finalul lunii, aplicația îți trimite un raport detaliat. Vei vedea astfel cum, probabil, într-o zi de lucru ai cheltuit 30 de lei pe taxi și alți 20 pentru prânzul tău. Tot acolo apar și papucii roz, pufoși și cu fundițe, cumpărați de pe internet.

Și asta nu este tot! În drum spre casă, la cheltuieli au fost adăugați încă vreo 40 de ron pentru țigări și “ceva de ronțăit la seriale”.

Ei bine, pericolul apare când “ieșirile” tale dintr-o zi se apropie de “intrări”, respectiv câștigul tău într-o ziua de muncă.

Cashbase te ajută și de această dată. În aplicație îți setezi bugete și când te aproprii de limita propusă poți să primești notificări.

  Finance41 este o altă aplicație la care să apelezi când vrei să economisești bani pentru mobilier nou și renovarea casei. Aplicația Finance41 este mai ceva ca un contabil. Ea îți urmărește cheltuielile și obiceiuriele și în baza lor întocmește o prognoză a bugetului tău. Vei afla cu cât îți vei rotunji economiile, în următoarele luni sau cât mai ai până vei ajunge la fundul sacului.

  Managerul de cheltuieli poate fi descărcat de pe Google Play. Aplicația este prevăzută cu 10 categori (de la sănătate, facturi și până la diverse). Zilnic vei trece aici fiecare ban cheltuit. Da, și cei de pe covrigi și cafeau de la Starbucks.

Dacă respecți zilnic acest obicei, vei ajunge să fii mai atent și să te gândești de două ori înainte de a cumpăra un lucru. Pe nesimțite, relația ta cu banii se va schimba. Astfel, vei înțelege cât ai economisit renunțând la călătoria ta cu UBER și de ce este bine, din când în când, să înlocuiești prânzul de la restaurant cu mâncarea adusă de acasă.

 

 

Related Posts

Comments (1)

Straton

Buna dimineata, este foarte folositoare felicitari pentru ideea genială.

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: