„Multe persoane nu știu să se spele corect pe păr”, spune Marian Capet. În cei 12 ani de experiență, hair stylistul a constatat că secretul unei coafuri impecabile nu este dat de calitatea produselor de styling folosite, ci este rezultatul unei spălări corecte a părului. Cum te speli corect pe păr și în ce ordine se curăță scalpul și părul și de ce clătirea este cel mai important moment al acestui proces, explică astăzi, pentru www.doinitaoancea.ro, hair artist-ul Marian Capet.

Încep prin a spune că sunt foarte multe persoane care nu știu să își spele părul. Mulți dintre noi dau vina pe produse și spun că nu sunt bune. Acuzăm că ni se îngrașă părul foarte repede, că scalpul are probleme. În realitate, de la spălatul incorect al părului apar multe dintre aceste nemulțumiri.

Hairstylistul Marian Capet explică unde se greșește și de ce unele persoane nu știu să își spele părul.

Cum te speli corect pe păr

Pasul 1 – curățarea scalpului

În primul rând, înainte de a ne alege produsele de îngrijire a părului trebuie să facem pașii corecți pentru a curăța foarte bine scalpul. Precizez aici, că la prima șamponare este normal să se obțină o spumare insuficientă. Prima șamponare este pentru degresarea părului, iar cea de-a doua pentru curățare.

Vom alege întotdeauna produsele de îngrijire în funcție de tipologia de scalp pe care o avem și textura noastră de păr. Atunci când ne spălăm pe cap, scalpul trebuie masat. Niciodată el nu va fi frecat foarte tare cu unghiile sau agresat, pentru că, la fel ca tenul, scalpul are nevoie de mișcări gentile.

Pasul 2 – spălarea părului

Un alt aspect este acela de a face diferență între curățarea scalpului și spălarea părului. Sunt două lucruri total diferite.

Scalpul este pielea capului, iar părul este cel care se va spăla cu excesul de șampon sau spuma formată pe scalp.

Așadar, noi ne vom focusa pe curățarea scalpului. Se vor face două șamponări, iar spuma va curge și va curăța și părul.

Se va evita categoric frecarea părului, agresarea sa, pentru că o să îl încurcăm și la finalul procesului de spălare el se va rupe sau va avea aspect despicat. Unul dintre factorii care favorizează aspectul de păr ars este acela că îl frecăm foarte tare când îl spălăm.

Cele mai multe persoane nu știu cum să se spele corect pe păr

Pasul 3 – aplicarea balsamului sau a măștii

După cele două șamponări și după curățarea părului luăm un prosop și scoatem excesul de apă din păr. Este foarte important ca, în momentul în care aplicăm masca și balsamul, (NICIODATĂ și mască, și balsam),  părul să nu fie îmbibat de apă. Dacă părul nu este șters bine, produsul se scurge și nu își va avea efectul dorit.

Masca sau balsamul se aplică de la lungimea părului în jos. NICIODATĂ nu punem mască sau balsam pe rădăcină. Există multe produse despre care se spune că se pot folosi și pe scalp, dar eu nu recomand această practică. Motivul este că masca și balsamul sunt produse care hidratează foarte tare și odată aplicate pe scalp, acesta o să se îngrașe repede.

Pasul 4 – descurcarea sau pieptănarea

În schimb, este admisă, ba chiar recomandată, descurcarea părului prin pieptănare, după ce ați aplicat masca. Atenție, mișcările vor fi foarte gentile.

După 5-7 minute, să zicem, cât timp ne spălăm pe corp, masca va rămâne pe păr și va acționa.

Pasul 5 – clătirea

Cel mai important pas în procesul spălării pe cap este clătitul. Dacă părul nu este clătit corect, el va avea un aspect neîngrijit. Astfel, părul nu o să poată să fie coafat, pentru că o să rămână produs în el și nu va avea textură. Pe lângă faptul că nu o să poată să fie coafat, el o să se îngrașe foarte, foarte repede.

Așadar, din tot procesul acesta, cel mai important pas este cel al clătirii. Puneți accent și acordați mai multă atenție acestei etape. Veți sesiza imediat diferențele, clătitul trebuie făcut până simțim că părul scârțâie.

Cum te clătești corect pe păr

Pasul 6 – uscarea

După clătire, se pune pe cap un prosop. Îl lăsăm 5 minute ca să se absoarbă apa și abia apoi venim cu produsele de styling. În funcție de textura părului se poate folosi un balsam living, un spray de textură sau produsele de care avem nevoie pentru a obține coafura pe care ne-o dorim.

Din nou, foarte important este ca părul să fie foarte bine uscat înainte de coafare. Niciodată nu pieptănăm părul ud pentru că o să îl rupem și din nou el va avea aspectul acela de neîngrijit.

Pasul 7 – coafarea

Pentru coafare putem să uscăm părul din perie și feon. Dacă vom folosi placa sau ondulatorul, părul va necesita o uscare atentă înainte. Și acest aspect este foarte important în îngrijirea părului.

Ca o concluzie, îngrijirea părului nu este dată de produse cât este rezultatul unei spălări corecte și a unei clătiri foarte atente. Vom ști că ne-am spălat corect pe păr, când acesta va scârțâi de curățenie.

Related Posts

Comments (1)

VisAna

Buna. Recomanda mi si mie produse pentru parul ondulat/cret.
Iti admir parul si mi place ca are volum si este cret. Poate aflu si eu secretul care sa mi schimbe perceptia despre parul meu care lipsit de volum si bucle inestetice .

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: