Make-up trend în sezonul 2020-2021: ”Se pune accent pe machiajul ochilor”

Make-up trend. Ce purtăm în materie de machiaj în sezonul 2020-2021? Ne spun „specialiștii în frumusețe”! Reporterii doinitaoancea.ro au stat de vorbă cu Sabina Mateescu, make-up artist și iată ce au aflat!

După anul în care s-a purtat tenul abia acoperit cu un BB și puncte luminate de un highlighter, în iarna 2020-2021 dăm frâu liber imaginației, ne jucăm cu nuanțe neon la ochi și pe buze, trasăm linii groase, chiar exagerate pe pleoapa exterioară.

Make-up trend – masca de protecție și ochi colorați

Make-up-ul cu nuanțe de bijuterii este, la rândul lui, un trend în sezonul rece al anului 2020. Și, pentru că trăim vremurile în care masca de protecție este obligatorie, creatorii de modă s-au adaptat vremurilor și au pus mai mult accent pe machiajul ochilor. Te invit să încerci aceste variante pline de vitalitate din paleta de trend-uri de beauty 2020-2021, cu accente de culoare în machiaj:

Make-up trend. Neon- Demon

 Încearcă o mascara într-o nuanță mai puțin obișnuită sau un fard neon pentru pleoape și păstrează restul feței în tonuri potolite; încheie acest machiaj cu efect tonic cu un gloss sau ruj nude.

Make-up trend. Dermatograf în focus

Conturul ochilor cu o nuanță intensă de creion dermatograf este un alt trend interesant pe care îl poți încerca în această iarnă. Aplică pe linia inferioară a pleoapei un creion într-o nuanță de albastru sau mov, iar apoi definește-ți genele inferioare și superioare cu multă mascara, pentru un look dramatic.

Make-up trend. Sprâncene răsfirate

Să nu uităm că anul 2020 este și anul accentului pe sprâncene, însă nu pe cele cu firele aliniate perfect în linie, ci dimpotrivă, sprâncenele cu un aspect răvășit sunt în tendințe.

Ca exemplu avem machiajul prezentat mai jos. Pentru a obține acest look al sprâncenelor am folosit un gel fixator de sprâncene cu care le-am “pieptănat” în diferite direcții. Încearcă și tu, e simplu și de efect!

Make-up trend. Fard de pleoape violet

Deoarece vorbim despre tendințele din sezonul rece al anului 2020, automat ne gândim la nuanțe reci: gri deschis, argintiu, care pentru mine se asociază cu zăpada, violet și mov. Poți combina 2 sau 3 din aceste nuanțe pentru un machiaj al ochilor, însă nu uita să conturezi frumos ochii cu un set de gene false din păr natural, pentru că și acestea sunt la modă în această iarnă.

Make-up trend. Auriu în vogă

Metalicul s-a aflat pe multe piste de catwalk cu aurul în prima linie, astfel că aceasta este una dintre cele mai reprezentative tendințe make-up 2020-2021. Au fost văzute LOOK-uri drăguțe din aur având un strat subțire pe pleoapa mobilă și puțin în colțul interior al ochiului, au fost văzute machiaje cu un smokey eye ușor având nuanțe de aur cu maro metalic, aur metalic la ochi asociat cu buze metalice.

Eu am realizat un machiaj cu pigment auriu la ochi, ușor conturați și gene false din păr natural pentru contrast. Pe buze am folosit un gloss roz-auriu, pentru a completa look-ul “golden make-up”.

Make-up trend. Tips&tricks pentru un machiaj care va ține o zi întreagă:

 Pregătirea tenului este o etapă extrem de importantă pentru a obține un machiaj care rezistă. Așadar, urmează pașii: curăță fața cu un tonic potrivit tipului tău de ten, aplică un ser și o cremă din aceeași gamă, un primer de fond de ten, un primer pe pleoapa mobilă sau un produs anticearcan cu scopul de fixa bine fardul. Cel mai bine e să aplici toate aceste produse cu degetele sau măcar să le încălzești între palme/degete înainte.

Dacă folosești pensule sau bureței pentru aplicarea produselor, asigură-te că ustensilele tale sunt curate și dezinfectate. Un alt mod prin care îți poți fixa machiajul ochilor (și chiar și restul make-up-ului) este un spray de fixare. Acest spray îți va face culorile să nu se șteargă, fixând totul într-un singur loc.

Dacă nu ai un ten mixt-gras, poți “sări” peste fixarea fondului de ten cu o pudră, va fi suficient un spray de fixare a machiajului. În concluzie, nu este obligatoriu să deții cele mai avansate tehnici în make-up – important este să faci totul cu iubire și atenție, iar pentru machiaje complexe poți apela oricând la un make-up artist talentat 🙂

Fotografii: Sabina Mateescu

Related Posts

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: