Iuliana Luciu a scris pentru secțiunea “2Pagini”, din publicația noastră, o poveste emoționantă pe care a trăit-o când a participat la Asia Express.

Iuliana Luciu“Povestea despre care le voi povesti nepoților (sper că o să ajung și acolo 😂) este una pe care o trăiești o dată în viață. Aventura despre care vreau să vă povestesc este cea trăită la Asia Express. Pentru început ideea era să plec în aventura vieții mele alături de Nicoleta pe un traseu de aproape 5000 de km prin Vietnam, Laos, Cambodgia și Thailanda.

Iuliana Luciu: “Am fost tristă”

Din păcate, ne-am retras pe ultima sută de metri cu părere de rău. Am fost tristă și m-am gândit că nu o să mai am ocazia să trăiesc emoțiile show-ului… La un an după, am primit un telefon de la Producție și am fost întrebată dacă vreau să merg în următorul sezon. Eram atât de fericită că am rămas blocată preț de câteva secunde, după care am spus un DA clar și răspicat de parcă eram cerută în căsătorie. De data asta traseul era prin Sri Lanka și India, destinații care nu fuseseră niciodată pe lista mea de călătorie. Colega mea de această dată fiind Margherita. Am început pregătirile pentru tot ce însemna Asia Express, mers mult pe jos, documentare despre țările respective, etc.

A sosit momentul să plecam în Sri Lanka, chiar dacă eu începusem să îmi fac bagajul cu o săptămână înainte, tot aveam impresia ca n-am luat tot ce aveam nevoie. Cu toate că văzusem sezonul 1 de două ori tot nu știam la ce să mă aștept, fiind sigură că totul va fi diferit.

Ajunși în Sri Lanka, după o zi de relax, show-ul a început.

Emoțiile și adrenalina care ți le oferă acest show nu se pot descrie în cuvinte. Te întâlnești cu tot felul de situații cărora trebuie sa le faci față, să ieși din zona ta de confort și să îți depășești condiția. Aș putea povesti pagini întregi cu întâmplările petrecute în doar 2 săptămâni de concurs.

Iuliana Luciu si Margherita la Asia ExpressIdeea concursului este să te descurci cu 1 euro pe zi, fără mâncare, telefon, bani, carduri, etc. În altă ordine de idei, să te deplasezi dintr-un loc în altul făcând autostopul, cerșind mâncare de la oameni și dormind la localnicii mai înțelegători și deschisi la ideea de a accepta 2 străini să doarmă în casa lor peste noapte.

Sunt multe situații care m-au marcat, una dintre ele fiind mizeria din casele oamenilor, noi, europenii, fiind obișnuiți cu un alt mod de viață.

Iuliana Luciu despre Asia Express

Într-o seară, când trebuia să căutăm cazare, într-un orășel din Sri Lanka, lipsite de puteri, după ce ne-am încercat norocul la așa de multe case încât nu le mai știam numărul, am spus să mai încercăm la o casă. Ne-a deschis o femeie șocată că suntem 2 fete singure pe străzi după lăsarea întunericului. În acel oraș, noaptea erau 2 elefanți care se plimbau prin sat, destul de agresivi, pentru că am aflat ulterior de la localnici,  legenda spune că oamenii le-au invadat teritoriul elefanților și că nu aveau dreptul să îi alunge, practic ăla era locul lor.

Iuliana Luciu si MargheritaFemeia despre care povestesc, singura care s-a îndurat să ne primească pentru o noapte, avea o poveste pe care mi-o voi aminti toată viața. În Sri Lanka, religia majoritară este budistă, dar această femeie era de religie musulmană. Probabil de asta era diferită de restul, adică am rămas uimită de curățenia din casă, nu mai văzusem în Sri Lanka un loc atât de curat. Nu stătea singură, în acea casă mică, dar cochetă, mai stăteau încă 6 persoane. După ce ne-am minunat de locul în care urma să stăm, am început să vorbim.

Eu, curioasă din fire, am început să pun întrebări, erau tablouri pe pereți cu copii, am crezut că sunt nepoții, dar nu… Pentru că avea o familie numeroasă de întreținut, având și mama bolnavă, a fost nevoită să plece în Dubai, să crească copiii unor străini. Această femeie avea 5 copii pe care i-a lăsat în grija tatălui și a surorii. Nu i-a văzut crescând, nu îi putea ține în brațe, nu putea vorbi cu ei decât foarte rar. Îmi povestea cu lacrimi în ochi că a crescut copiii unor străini cu toată dragostea pe care nu le-a putut-o oferi propriilor copii. A făcut asta să strângă bani pentru educația lor și să găsească o soluție ca ei să plece din Sri Lanka.

Cu toate astea, nu am simțit nici măcar o secundă că se plânge. Noi avem tot ce ne dorim, sau poate suntem fericiți și nu ne dăm seama.  Din tot ce mi-a povestit, prin câte trecuse în viața ei, am realizat un lucru: nu avem timp să ne bucurăm de ce avem pentru că ne plângem de ce nu avem… Dacă dimineața nu trebuia să ne trezim devreme aș fi stat să vorbim toată noaptea.

Iuliana Luciu: “Asia Express este proiectul pe care îl iubesc din toată inima”

Iuliana LuciuDin păcate, “norocoasă” cum sunt, am abandonat competiția, la momentul respectiv fiind pe locul 2, pentru că s-a îmbolnăvit colega mea, după ce am primit șansa de a reintra în concurs, fiind  eliminate după prima săptămână.

Am fost atât de dezamăgită, supărată, că trebuie să părăsesc competiția. O competiție pe care mi-am dorit o din tot sufletul. Cu lacrimi în ochi și un nod în gât mi-am luat rămas bun de la colegi, grăbind momentul să nu mă bușească plânsul. Eu plâng rar, dar de cele mai multe ori plâng când nu pot face nimic, când am mâinile și picioarele legate, când nu ține de mine…

Asia Express este proiectul pe care îl iubesc din toată inima, tot ce înseamnă el. Acolo lucrează oameni dragi mie, profesioniști care au realizat cele mai de succes emisiuni făcute la noi. Ei duc o muncă titanică pentru telespectatorii care au primit această emisiune, și nu numai, în casele lor, într-un numar atât de mare: ASIA EXPRESS!”, este textul scris de Iuliana Luciu pentru doinitaoancea.ro!

Foto: Facebook Iuliana Luciu

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: