Este ciudat cum un lucru simplu, cum este terapia celor 21 de zile de recunoștință, aduce beneficii imediate în viața noastră.

Prin practicarea zilnică a recunoștinței ne schimbăm starea de spirit și  devenim prezenți și focusați în tot ceea ce facem. Un alt beneficiu este creșterea flexibilității și a toleranței față de lucrurile mai puțin plăcute care ni se întâmplă.

Dar cel mai important avantaj al conceptului celor 21 de zile de recunoștință este acela că reușim să ne ridicăm vibrația. Efectul este cu bătaie lungă. Descoperim o stare de bine în care ne simțim confortabil și nu mai vrem să ne întoarcem la cea din trecut.

21 de zile de recunoștință, terapia care îți ridică vibrația

Specialiștii ne îndeamnă să avem grijă de gândurile noastre, pentru că gândurile de astăzi sunt construite într-o proporție de 70 % de cele pe care le-am avut cu o zi înainte.

Tot ei ne sfătuiesc să căutăm zilnic mici bucurii în lucrurile simple, chiar și când trecem prin perioade dificile. Teoretic, totul pare simplu. Practic însă, mulți dintre noi întâmpină dificultăți în a ne urmări gândurilor darămite să le transforme în gânduri pozitive.

Astfel, cele 21 de zile de recunoștință te vor ajuta să faci marele salt pe scala emoțiilor. De pe spirala descendentă pe spirala ascendentă a vibrațiilor.

Ce presupune terapia celor 21 de zile de recunoștință

Urmărește zilnic lucrurile bune care ți se întâmplă peste zi. Poate fi vorba despre o reușită, o vorbă bună, o revedere sau doar de un moment special petrecut în natură. La finalul zilei, notează într-un caiet sau la „Notițe”, în telefon, trei dintre binecuvântările pentru care ești recunoscător.

Continuă acest ritual vreme de 21 de zile. Poți împărtăși bucuriile tale cu cei apropiați sau poți urma terapia fără să vorbești despre ea.

Beneficiile nu vor întârzia să apară. Iar cu cât vei fi mai atentă vor veni și mai multe. Vei sesiza că, în unele zile, îți va fi dificil să alegi doar 3 bucurii din cele trăite în decurs de 24 de ore.

Răzvan Danc despre terapia celor 21 de zile de recunoștință

“La început, recunoștința este o stare a minții. Ulterior, prin practică, ea devine a sufletului, un fel de a fi prin care privim tot ceea ce ni se întâmplă cu generozitate.

         Am văzut efectele recunoștinței atât la copii cât și în cazul celor aflați în depresie.

     Cele 21 de zile reprezintă fundația solidă pe care se poate construi o viață trăită autentic, conștient și în bucurie.

     La un moment dat, am condus un grup de 21 de zile de recunoștință. Dacă la început, oamenii au fost foarte antrenați, pentru că era ceva nou și le venea ușor să spună „mulțumesc”, spre jumătatea drumului lucrurile au devenit dificile.

     Cercetătorii  numesc asta „a doua zi”. Adică, momentul în care constați că ești prea departe pentru a te întoarce din drum, însă nu zărești încă luminița de la capătul tunelului. Este un moment în care te confrunți cu întunericul din interiorul tău. Dacă reușești să înțelegi valoarea lucrurilor mici, ai intrat cu adevărat pe fluxul recunoștinței, nu doar „încerci marea cu degetul.”

     Practic din astfel de momente este construită viața. Nu manifestăm plenar recunoștința pentru că nu înțelegem de ce să fim recunoscători pentru lucruri mici. Nu manifestăm plenar starea lui „mulțumesc”, din cauză că suntem foarte generali, ne complacem în a spune „sunt recunoscător pentru tot și toate.” Am oprit un astfel de om și l-am rugat să-mi numească punctual trei lucruri pentru care el era recunoscător într-o zi. Nu a reușit.

În 21 de zile pui o temelie, pe care vei construi conștient mai departe o viață în care lucrurile nu se întâmplă pur și simplu. Este o viață în care înțelegi că bucuria vine din lucruri mici. Valoarea unei zile este dată nu de „realizări”, ci de toate momentele în care te-ai oprit preț de o clipă și ai spus mulțumesc. Uneori, chiar și pentru un aparent eșec.

adaugă  viață zilei, nu doar zile vieții

         Este o artă! Când deschizi și tu poarta recunoștinței, când ești atent la ziua ta, la tot ce trăiești și privești totul prin lentilele generozității, poți spune că ai adăugat viață zilei, nu doar zile vieții. Succes în practicarea terapiei celor 21 de zile de recunoștință!”, a declarat pentru doinitaoancea.ro, Răzvan Danc, educator parental și consilier dezvoltare personală.

Foto pixabay.com.

Related Posts

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: