Florile de pe balcon. Ce reguli de îngrijire să respecți ca să le întreții și să le meargă bine. Toată primăvara, vara și toamna te-ai bucurat de florile de pe balon, iar de când a dat frigul te întrebi ce să faci cu ele?

Dacă iubești florile și balconul tău nu este închis cu geamuri, înseamnă că nu este pentru prima oară când te confrunți cu situația aceasta.

Limitată de spațiul îngust din apartamentul tău, după mijlocul toamnei te vezi nevoită să îngrămădești toate florile de pe balcon în casă. Unele persoane sunt mai norocoase și la mutarea florilor în interior folosesc scara blocului. Nu la fel de bine se descurcă iubitoarele de flori a căror scări de acces nu beneficiază de o sursă de lumină naturală.

În aceste condiții, mutarea florilor de pe balcon în interior se produce firesc, respectiv direct în casă.

Îngrămădite pe glafurile de la geamuri, cocoțate pe mobilă, florile continuă să ne bucure și iarna și să aștepte primăvara, la fel ca și noi.

Dacă însă apartamentul tău este luminos, te poți considera norocoasă. Poți așeza ghivecele tale de flori direct pe pardoseală, la baza ferestelor, dar nu foarte aproape de sursa de căldură.

La fel de bine, florile pot trăi fericite peste iarnă dacă sunt puse pe suporturi de mobilier speciale. Acestea sunt practice, au un design frumos care înfrumusețează casa și pot găzdui mai multe ghivece.

Florile din jardiniere vor fi curățate de crenguțele care le sufocă și de frunzele uscate și apoi mutate în ghivece mai mici. Lăstarii vor fi separați de planta mama și păstrați pentru a fi plantați la primăvară.

În timpul iernii este recomandată limitarea administrării substanțelor fertilozatoare și întreruptă definitiv în cazul plantelor celor care nu înfloresc.

După mutare, urmărește florile și vezi cum se acomodează cu temperatura camerei. Există o perioadă a lor de acomodare, așa că nu te speria dacă vor pierde din frunze și flori.

Fii atentă și dacă soiurile diferite conviețuiesc bine când ghivecele sunt alăturate. Unele soiuri de flori de pe balcon nu se suportă așa că mută-le până găsești locul potrivit. Grupează plantele în funcție de nevoile pe care le au. Îți va fi mai ușor să le întreții și să le ai sub observație.

Deloc pretențioase peste vară, iarnă, mușcatele devin sensibile. Pentru a fi păstrate în condiții optime, ele au nevoie de temperaturi de 5 până la 15 grade, mult sub gradele dintr-un apartament. Ține cont că ele vor să fie udate doar o dată pe săptămână. Dacă una dintre camerele tale este răcoroasă și mai puțin locuită în sezonul rece, aranjează-le acolo.

De asemenea, pentru mușcate bucătaria poate să devină locul cel mai potrivit din tot apartamentul tău. De regulă, în bucătărie temperatura este mai scăzută și geamul este deschis mereu. Astfel, prin montarea unor polițe pe unul dintre pereții liberi din apropierea ferestrei bucătăriei, mușcatele tale vor avea umiditatea, lumina și temperatura optimă.

Un alt spațiu potrivit pentru flori este zidul de pe lateralele tuturor gemurilor tale termopan fixe, respectiv porțiunea de fereastă care nu se deschide. În această zonă, temperatura este un pic mai scăzută, lumina foarte bună, iar căldura nu bate direct în flori.

Privite din stradă, ferestrele tale vor fi vesele și la fel de admirate cum îți era și balconul, primăvara și vara, când florile tale îl înfrumusețau.

Lasă un comentariu

Privacy Preferences
Politica de confidențialitate
Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de Doinita Oancea.ro (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA DOINITAOANCEA.RO, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.
%d blogeri au apreciat: